Ukategorisert

Vurderer marihuana som legemiddel

Bjarne Håkon Hanssen ber helseministeren se nærmere på om marihuana bør tillates for bruk som hjelpemiddel.

Tirsdag kveld hadde TV2 en sterk historie om et nettverk som dyrket marihuana i private leiligheter, for så å distribuere det til pasienter med multippel sklerose og andre smertefulle lidelser.

Hansens reaksjon om innslaget er positiv. Av og til hjelper det med oppslag i media for å få løsninger på ulike saker. Kanskje kan pasienter med multippel sklerose og andre smertefulle lidelser få forbedret livskvalitet på en lovlig måte dersom marihuana tillates for bruk som hjelpemiddel.

Liberaleren skrev tirsdag at nettverket som gjør innsatsen fortjener honnør. Det mener vi selvfølgelig fortsatt. Denne gruppen viser virkelig solidaritet, og utøver den i denne saken på en ypperlig måte.

Bjarne Håkon Hanssen, Nestleder av Stortingets helse- og sosialkomite, kommer til å ta opp dette spørsmålet med helseministeren og be om en vurdering fra han om forskningsresultater fra andre land – som Storbritannia, Danmark og USA – og se om det er gjort erfaringer der på dokumentasjon av effekt. Er dokumentasjonen entydig bør marihuana kunne brukes som legemiddel også i Norge, og det med Hansen sin støtte, melder TV2.

Liberaleren skal ikke i denne artikkelen gjenta vårt budskap om full legalisering av cannabis og andre narkotiske stoffer. Vi gleder oss over at det finnes politikere som vil se saken på denne saken. TV2 sitt nyhetsinnslag på tirsdagskvelden om nettverket som dyrket marihuana i private leiligheter, for så å distribuere det til pasienter, kan få en gledelig løsning.

Mest lest

Arrangementer