Ukategorisert

Skatteopplysningene er tilgjengelig

Fra 8. til 29. oktober finner du skattelistene på internett. I år er det Skatteetaten som har listene tilgjengelig via internett. I tillegg legges listene ut på ligningskontoret.

De neste dagene kommer vi til å få vite om økonomien til politikere, popstjerner og næringslivskjendiser. For media er dette godt stoff. I hvert fall prioriterer redaksjonene disse sakene svært høyt.

Det er gledelig at ordningen med masseutlevering av skattelisteopplysninger er avviklet. Det styrker personvernet og forhindre at skattelistene blir misbrukt blant annet til forsøk på kriminell virksomhet. Fortsatt kan opplysningene misbrukes, men ikke i samme grad som de siste årene.

For to år siden var vi så nysgjerrige at flere av nettstedene som la ut skattelistene kollapset på grunn av enorm trafikk. I fjor økte mange nettsted sin kapasitet for å kunne tilfredsstille surferne på en best mulig måte. I år skjer publiseringen på Skatteetatens hjemmesider. Offentliggjøringen av disse listene har vært en av de store begivenheter på internett de siste årene. Sånn vil det sikkert bli i år også, selv om staten har det fulle ansvaret i år.

I det liberalistiske miljøet er det delte meninger om offentliggjøring eller ikke. Uansett bør vi kunne enes om at staten sitter på for mye opplysninger om hver enkelt av oss. Vi er pålagt å innberette den minste detalj. Storebror seg deg er en betegnelse skribenten liker å bruke på denne problematikken.

Tags:

Mest lest

Arrangementer