Ukategorisert

Kjære kulturminister

Det er vanskelig å vite om det er en ulempe eller en fordel at kulturminister, Valgerd Svarstad Haugland, ennå ikke har tatt et standpunkt for Tromsø sin OL-søknad for å få arrangementet i 2014.

I et møtte med søkerkomiteen mandag var det mest snakk om prislappen på et OL i Tromsø, melder NRK. Kulturministeren ville ikke avsløre sin holdning til saken.

For oss som er motstandere av Olympiske Leker i Tromsø hadde det vært greit at statsråden allerede nå kom frem til en negativ konklusjon på saken. Selv en KrF-statsråd må være betenkt over den statlige prislappen som vil være mellom 8-10 milliarder kroner. Altfor mye penger for en 14-dagers idrettsfest, selv om festen kan bety mye for områdene rundt Tromsø kommune.

Liberaleren håper politikerne legger denne saken død, helt død. Skattefinansierte leker er ikke forenlig med vårt ønske om store reduksjoner av skatter og avgifter. Det vil bli umulig å redusere offentlig sektor dersom staten skal være motoren i slike prosjekt.

Kjære kulturminister! Si nei til søkerkomiteen. Det vil helt sikkert koste deg noen stemmer i Nord-Norge, men det vil være et standpunkt det står respekt av. Alle bør skjønne at økonomien ikke taler til Tromsø sin fordel.

Tags:

Mest lest

Arrangementer