Ukategorisert

Danner nytt parti

Reformpartiet blir navnet til det nye partiet som først og fremst skal jobbe imot bompengefinansierte veier.

Alle som vil bør ha lov til å bygge opp et eget parti, slik de 31 som var på stiftelsesmøte for Reformpartiet prøver å gjøre. Tirsdag kveld ble partiet stiftet på Nøtterøy menighetshus. Sannsynligvis blir dette nok en ”protestbevegelse” som ikke når de store folkemassene.

For Liberaleren er det foreløpig vanskelig å vite hva partiet står for, bortsett fra motstand mot bompengefinansierte veier, i følge NRK. Partiet skal også satse på folkeavstemninger og nedleggelser av fylkeskommunen. Det som gjør skribenten skeptisk er at den viktigste kampsaken er å bygge fire felts E 18 og dobbeltspor på jernbanen gjennom Vestfold. I praksis betyr det et nytt parti som vil øke offentlige utgifter drastisk. Slike alternativer har vi nok av allerede. Slik vil også markedet reagere. Derfor vil ikke Reformpartiet bli en suksess.

Et bidrag til å øke offentlige utgifter betyr at Reformpartiet ikke vil være et alternativ for liberalister. Få eller ingen med den ideologien vi forsvarer vil engasjere seg i Reformpartiet.

Selv om vi foreløpig vet lite om partiets programutkast virker flere av sakene kjente fra parti som allerede er etablert. Det er pussig at personene bak etableringen ikke har funnet seg til rette i et annet alternativ. Å bygge et nytt politisk parti er ikke lett. Det vil personene bak Reformpartiet få kjenne på kroppen etter hvert.

Mest lest

Arrangementer