Ukategorisert

Et sykt priskrav!

Samarbeidsorganet Tobakksfritt ønsker at prisen for en boks snus skal bli hundre kroner i løpet av en periode på tre år. Det er et sykt priskrav Tobakksfritt kommer med. Det verste av alt er at politikerne kommer til å lytte til Ellen juul Andersen, Karl-Erik Lund og Terje Vigen.

Liberaleren irriterer seg over høye avgifter. I mange artikler har vi tatt for oss ulempene med høye avgifter på tobakk og alkohol. Nye, store avgifter på snus vil kun sørge for mer smugling og oppmuntring til kriminelle handlinger.

Tobakksfritt er et samarbeidsorgan mellom en rekke store organisasjoner, som siden 1993 har jobbet for å redusere nordmenns bruk av tobakk. Tidligere har de spilt høyt på banen i kampen for røykfrie serveringssteder. Nå har kampen mot snusen startet. Kravet om nye avgifter på snusen er levert Stortingets finanskomite.

Det er en betydelig forskjell på snus og røyk. På snus rammes ingen tredje part. Det er ingen ting som heter ”passiv snusing”. Derfor bør folk ha friheten til å snuse så mye de vil uten at staten prøver å regulere forbruket ved hjelp av avgifter. Det er heller ikke påbevist at snus er helseskadelig på samme måte som røyk. Derfor er snusboksene merket med ”denne tobakksvaren kan være helseskadelig og avhengighetsskapende”. Legg merke til ordet kan.

Stortinget bør ikke heve avgiften på snus, tvert imot bør den reduseres kraftig slik at norske kjøpmenn får en mulighet til å konkurrere med butikker i blant annet Sverige.

Vi tar avstand fra kravet til Tobakksfritt!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Mæhlum
Lars Mæhlum
17 years ago

Dette er bare forkastelig.
Hva tjener disse menneskene på å tvinge på andre sitt syn på tobakk?
Hva får et menneske til å stå opp en dag og si til seg selv: «I dag skal jeg overbevise noen om at det de gjør ikke er bra for dem selv, og at det dermed er riktig av meg å gjøre livet surt for dem»?

Vegard
16 years ago

Det finnes kanskje ikke noe som heter passiv snusing. Men det stinker 10 ganger værre en røyk når noen sitter der med den trykt godt oppunder leppa. Jeg synes det skulle vært forbudt med tobakksprodukter i det hele tatt. Egentlig skulle alt man kan bli avhengig av være ulovlig å kjøpe. Det ville løst en masse problemer her i verden.

P.A.Rønning
P.A.Rønning
16 years ago

Vegard skriver:
Egentlig skulle alt man kan bli avhengig av være ulovlig å kjøpe. Det ville løst en masse problemer her i verden.
Spørsmål til Vegard:
Narkotika er avhengighetsskapende, og det er forbudt. Hvilke problemer har dette forbudet løst?
Tenk heller på alle de problemene dette forbudet har skapt. Forbud=høye priser, leder til kriminalitet for å finansiere bruken. Legalisering=billig stoff, ikke behov for å bli kriminell. OK?

MVH
PAR

Fra arkivet