Ukategorisert

Ja til utsalg

De som vil bør kunne selge, øl, vin og brennevin. Det er ikke nødvendigvis Vinmonopolet som må stå for utsalg av alkohol i Norge.

En enstemmig programkomité i Sp foreslår at alle kommuner som ønsker det, skal få vinmonopolutsalg. Nestleder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, sier at forslaget nå går ut på høring i partiet, før det avgjøres på Sp-landsmøtet til våren.

Forslaget blir godt mottatt i befolkningen. En meningsmåling som InFact har gjort for VG viser at syv av ti nordmenn omfavner forslaget om å etablere vinmonopolutsalg i alle landets kommuner. Seks av ti mener at utsalget gjerne kan være i nærbutikken. Det er ikke unaturlig at folk ønsker større tilgjengelighet av alkoholprodukter.

Liberaleren er for fri omsetning av alkohol. Det betyr at vi ønsker at kjøpmannen på hjørnet skal få selge brennevin hvis han ønsker et slikt sortiment i sin butikk. Det skal ikke være en selvfølge at staten står for dette tilbudet gjennom Vinmonopolet. Fri omsetning vil øke tilgjengeligheten. Det vil også bli økt konkurranse, noe som kommer kundene til gode gjennom lavere priser og økt service.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer