Ukategorisert

Et ulogisk system

Det er ulogisk at en som soner en dom på 90 dager i fengselet har kortere soningstid enn en person som er dømt til 60 dager i fengsel. Justisministeren bør rydde opp.

Årsaken til det ulogiske systemet er fengselsvesenets rabattsystem. Alle med over 89 dagers fengsel får 33 prosent rabatt, og dermed står begge fanger med 60 dager. I tillegg kommer en rabatt på grunn av lange køer. Avslaget her blir på ti dager for den ene fangen og bare fem for den andre.

Det er advokat John Christian Elden som vurderer å be om strengere straff for en klient, slik at han får mindre dager i fengsel, melder TV2.

Eksemplet Elden bruker i sin argumentasjon er så oppsiktsvekkende at justisministeren bør se på saken. Strafferabatter som fungerer på denne måten er ikke et godt innspill i debatten om kriminalpolitikken eller måten staten utøver sanksjonene på. Det er rett og slett fullstendig ulogisk at en som er tiltalt skal be om lengre straff for å for å få kortere straff i fengslet.

Mest lest

Arrangementer