Ukategorisert

Gir AS Norge stryk

Denne artikkelen er først og fremst ment for alle politikerne, uansett parti. Harvard-professoren Michael E. Porter, mener Norge er godt i gang med å sage over den trygge greina vi sitter på.

Michael E. Porter ved Harvard Business School har viet livet sitt til avdekke hva som fører til at noen land gjør det knallsterkt i den internasjonale konkurransen, mens andre sakker akterut. De siste ti årene er Norge blant de landene han har undersøkt grundig, skriver TV2 Nettavisen.

Sist uke la professoren og hans team fram sin årlige World Competitiveness Report, hvor Norge havner på en respektabel sjetteplass i den globale rankingen.

Les hans vurdering av AS Norge i TV2 Nettavisen.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Mongo
Mongo
17 years ago

Ikke vet jeg hva Solvik studerer, men økonomi er det ikke. Porter har ikke viet sitt liv til å «avdekke hva som fører til at noen land gjør det knallsterkt i den internasjonale konkurransen, mens andre sakker akterut», tvert imot har han i størst grad fokusert på konkurransestrategi for bedrifter. Det er kun i senere tid han har begynt å studere samspillet mellom bedrifter i såkalte klynger (clusters), og deretter hvordan ulike land legger til rette for slike næringsklynger.

Fra arkivet