Ukategorisert

KrF når bunnen

Kristelig Folkeparti gjør det elendig på meningsmålingen som Sentio-Norstat har gjennomført. Partiet får støtte fra fem prosent av velgerne, en tilbakegang på hele 3,6 prosentpoeng fra forrige måling.

Partiets talsmenn forklarer tilbakegangen med omtalen av statsbudsjettforslaget for 2005. Det kan være delvis riktig. Likevel ligger det mer bak tallene. Partiet får ikke støtte fra mange velgere fordi regjeringsmedlemmene og stortingsrepresentantene ønsker å detaljregulere folks liv på en måte vi sjeldent har sett i moderne tid. Sakene som møter motbør hos befolkningen kryr det av, og Liberaleren har jevnt og trutt omtalt disse. Det er disse sakene velgerne reagerer på, og det gir utslag i elendige meningsmålinger for KrF.

For KrF er det beklagelig at partiets sentrale medlemmer må ta mye av støyten for de upopulære sakene. Røykeloven, gevinstautomatsaken, regulering av folks matvaner og en lite liberal alkoholpolitikk er det bred politisk enighet om. Ikke bare KrF støtter reguleringene. Både de andre partiene i regjeringen, og flere parti på Stortinget har skylden for at folks liv skal detaljreguleres. Det er likevel KrF-toppene som fronter disse sakene i media. Det gir utslag på meningsmålingene.

Noen vil være uenig i påstanden. Disse vil mene KrF har fått en kristelig konkurrent gjennom Fremskrittspartiet. Det kan være riktig, men Høybråtens tilbakegang er større enn Hagens fremgang.

Gjennom mange tåpelige saker får KrF som fortjent på meningsmålingene!

Mest lest

Arrangementer