Ukategorisert

Idiotisk, hvorfor det?

Norge har sagt nei til narkotika. Forbudslinjen er prøvd, uten et spesielt hell. Det er på tide med en legalisering. Først og fremst av prinsipielle grunner.

I dag startet årets største narkotikaseminar på Lillehammer. Det er Norsk Narkotikapolitiforening som er arrangør. Konferansen startet med at lederen skjelte ut de som vil legalisere hasj og cannabis. Lars Holmen kalte liberale politikere nyttige idioter for organisasjoner som vil legalisere hasj og cannabis, melder P4.

Det er på tide å minne Holmen om at Norge har en forbudspolitikk på dette området. Vi har strenge straffereaksjoner, vi bruker mye penger på politi – og rettsvesen og likevel har vi et betydelig forbruk og misbruk av narkotika. Det er underlig at Holmen og hans medlemmer forsvarer forbudslinjen. Den fungerer ikke!

Politikere som tenker nytt, som vurderer liberalisering eller avkriminalisering, kan ikke kalles idioter, ikke på noen måte. De ser på nye løsninger på et område som skriker etter nytenking. Vi ønsker Norsk Narkotikapolitiforening til lykke med konferansen. Dessverre vil konklusjonen bli mer av samme medisin som brukes i dag. Det betyr ingen fremskritt for oss som vil bekjempe kriminalitet, vi som tenker på de narkomane og vi som aksepterer den personlige friheten.

Forbudslinjen er totalt mislykket!

Tags:

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Mæhlum
Lars Mæhlum
17 years ago

Det er nok de som vil holde på forbudlinjen jeg ville kalle idioter.
Det er dessverre ikke langt nok. Deres politikk gjør dem til mordere.

Willy
17 years ago

Solvik som skriver ovennevnte artikkel kritiserer den linje man hittil har valgt: ”forbudslinjen”: Det er underlig at Holmen og hans medlemmer forsvarer forbudslinjen. Den fungerer ikke!

Jeg skal fortelle hvorfor den ikke fungerer, verken i Norge eller andre steder. På gata i Oslo går det mennesker som har valgt å bruke stoffer som etter norsk lov er forbudt å eie, og som er forbudt å bruke. Men hva skjer? Ingen ting. Ingen verdens ting. Det er dette som er årsaken til at ”forbudslinjen” ikke fungerer.

Les resten på
http://blog.willy.no/

Arild
Arild
17 years ago

Willy skriver «… Jeg skal fortelle hvorfor den ikke fungerer, verken i Norge eller andre steder. På gata i Oslo går det mennesker som har valgt å bruke stoffer som etter norsk lov er forbudt å eie, og som er forbudt å bruke. Men hva skjer? Ingen ting. Ingen verdens ting. Det er dette som er årsaken til at ”forbudslinjen” ikke fungerer. …» Det at ingenting gjøres, stemmer ikke for Norges del. Norge er (selvsagt) helt i spyd-spissen med å straffe sine landsborgere innen narkotika. Se http://www.nationmaster.com/graph-T/cri_dru_off. Et gammelt kinesisk ordtak sier…. «Når den gode mann gjør noe, finnes det… Read more »

knubbe
knubbe
17 years ago

Selvfølgelig skal det være nulltoleranse i forhold til hasj. All forsking viser at hvis man begynner å smugrøyke hasj, så er veien til heroin kort. Nesten 50% av hasjrøykerne ender som heroinslaver. Det må til strengere reaksjoner fra politiet og rettsvesen. Det er uhørt at hvis man blir tatt med 1-2 gr med hasj, så slipper man med bøter. Fengsel skal det være. Det er det eneste som hjelper for svina.

Knut Frøyen
Knut Frøyen
17 years ago

Forbudet er et inngrep i markedet som øker tilbudet og etterspørselen.
Enkelt og greit…

Arild
Arild
17 years ago

Det finns et land langt der i nord
med mangt et fjell og mang en fjord.
A4 heter hun, A4 heter han.
En standard skal det være og den null-tolerant.

Kubbe: De tallen du benytter har ingenting med virkeligheten å gjøre.
…men vær så snill å oppgi en link til kilden for denne statistikken, eller skal jeg si propagandaen.

Norsk narkotika politikk per idag, kan kun overleve på en pute av selektive sannheter.
Frykt og intoleranse stappes puta med. Storebror ser deg!
Jernbur for noen.
Gullbur for resten.
Kanskje er Norge det beste fengselet i verden.
Jeg vet ikke.

Anonym
Anonym
17 years ago

I utlandet er det helt andre holdninger. I Holland bruker de mindre enn i Norge, og det er et mindre problem. Det er færre som har et problem, og færre som blir utstøtt av samfunnet. Bakgrunnen for dagens politikk er en paranoid, rasistisk politikk som ble funnet på på 30-tallet i USA for å hindre negere i å gjøre «sin egen greie». Denne paranoide og barnslige «krigspolitikken» har blitt eksportert av USA gjennom FN-systemet, og de har lykkes i å lure resten av verden til å tro på disse løgnene. Det var det vi lærte på skolen- jeg lurer på… Read more »

Jone Harkestad
Jone Harkestad
17 years ago

Når det gjeld ein framtidsretta norsk narkotikapolitikk, så må ein skilje mellom det som er vern mot nyrekruttering og det som er eit verdig liv for tunge rusavhengige. Det er uverdig at samfunnet har ein restriktiv haldning kring tildeling av subutex, der argumenta er å hindre legalisering av narkotika. Hadde samfunnet tatt eit skippertak å innvilga subutex til alle heroinavhengige, så hadde bunnen falt ut av det kriminelle markedet for slike stoff. Aksepter at nokre har eit problem og at dei treng sin daglige dose, all den tid dei ikkje er motiverte for avrusing. Dette dreiar seg om ein kjemisk… Read more »

Robert
16 years ago

baby furniture

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>Selvfølgelig skal det være nulltoleranse
>i forhold til hasj.
>All forsking viser at hvis man begynner å >smugrøyke hasj, så er veien til heroin kort.

Om det så var sant at veien fra hasj til heroin
er kort, så er det slett ingen selvfølge
at man ikke skal innrømme individet rett til
å gjøre med sin kropp hva det ønsker.

>Nesten 50% av hasjrøykerne ender som
>heroinslaver.

Med denne påstand avslører replikkforfatteren
en total mangel på kontakt med virkeligheten
i dette spørsmål.

Fra arkivet