Ukategorisert

Idiotisk, hvorfor det?

Norge har sagt nei til narkotika. Forbudslinjen er prøvd, uten et spesielt hell. Det er på tide med en legalisering. Først og fremst av prinsipielle grunner.

I dag startet årets største narkotikaseminar på Lillehammer. Det er Norsk Narkotikapolitiforening som er arrangør. Konferansen startet med at lederen skjelte ut de som vil legalisere hasj og cannabis. Lars Holmen kalte liberale politikere nyttige idioter for organisasjoner som vil legalisere hasj og cannabis, melder P4.

Det er på tide å minne Holmen om at Norge har en forbudspolitikk på dette området. Vi har strenge straffereaksjoner, vi bruker mye penger på politi – og rettsvesen og likevel har vi et betydelig forbruk og misbruk av narkotika. Det er underlig at Holmen og hans medlemmer forsvarer forbudslinjen. Den fungerer ikke!

Politikere som tenker nytt, som vurderer liberalisering eller avkriminalisering, kan ikke kalles idioter, ikke på noen måte. De ser på nye løsninger på et område som skriker etter nytenking. Vi ønsker Norsk Narkotikapolitiforening til lykke med konferansen. Dessverre vil konklusjonen bli mer av samme medisin som brukes i dag. Det betyr ingen fremskritt for oss som vil bekjempe kriminalitet, vi som tenker på de narkomane og vi som aksepterer den personlige friheten.

Forbudslinjen er totalt mislykket!

Tags:

Mest lest

Arrangementer