Ukategorisert

Staten driver politisk reklame

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråtens alkoholkampanje er politisk reklame. Ikke for et spesielt parti, men for det politiske systemet som forsvarer dagens alkoholpolitikk.

Det er ennå ikke lov å formidle politisk reklame i Norge på TV. Det blir derfor et tankekors at staten går i front med å formidle et politisk budskap. For å sette det hele på spissen kan en påstå at Dagfinn Høybråten driver valgkamp finansiert av skattebetalerne.

Budskapet på den statlige kampanjen som ruller over TV-skjermene er et forsvar for dagens alkoholpolitikk. Kampanjen forsvarer begrenset adgang på alkohol og høye avgifter, helt i tråd med meningene til Høybråten og det politiske flertallet. Fremskrittspartiet sin reaksjon på at kampanjen er ulovlig er på sin plass.

I Liberalerens redaksjon mener vi dagens alkoholpolitikk er uheldig. Norge har en alkoholpolitikk som oppmuntrer til kriminelle handlinger som for eksempel smugling. I tillegg er det et stort spørsmålstegn på kostnadene som Høybråten bruker for å forsvare dagens avgiftsnivå. Helseøkonom Erik Nord er en av de som reagerer, i følge Dagsavisen.

Vi alle er en del av staten. Det betyr at politikerne og byråkrater skal være forsiktig med å fremme meninger på vegne av fellesskapet. I denne alkoholkampanjen snakker ikke statsråden på vegne av oss liberalister.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knubbe
Knubbe
17 years ago

Full støtte til Regjeringens alkoholpolitikk og den nye kampanjen. Som totalist fryser jeg på ryggen hver gang jeg ser folk drikke alkohol. Det er rystende at avisene har side opp og side ned med vurdering av viner. At det går en å si at en vin er «beste kjøp». Beste kjøp er selvfølgelig en vin med alkoholinnhold 0,000 %. Det burede være mange fler kampanjer for å vise virkningen av alkohol. Avgiftene burde vært mye høyere og virkelig gjenspeile samfunnets kostnader ved alkoholbruken. All bruk av narkotika betegnes «narkotikamisbruk». All bruk av av alkohol må betegnes «alkoholmisbruk».

Knubbe
Knubbe
17 years ago

Full støtte til Regjeringens alkoholpolitikk og den nye kampanjen. Som totalist fryser jeg på ryggen hver gang jeg ser folk drikke alkohol. Det er rystende at avisene har side opp og side ned med vurdering av viner. At det går en å si at en vin er «beste kjøp». Beste kjøp er selvfølgelig en vin med alkoholinnhold 0,000 %. Det burede være mange fler kampanjer for å vise virkningen av alkohol. Avgiftene burde vært mye høyere og virkelig gjenspeile samfunnets kostnader ved alkoholbruken. All bruk av narkotika betegnes «narkotikamisbruk». All bruk av av alkohol må betegnes «alkoholmisbruk».

Arild
Arild
17 years ago

Jeg beklager at Knubbe aldri har opplevd en god vin. Den berusende effekten i lystig selskap, blant gode venner. Å fokusere rent på de negative sidene (misbruket) er en feil-representasjon av vanlig alkohol bruk. Det at all narkotika bruk er misbruk, gjenspeiler en tilsvarende manglende forståelse på hva narkotika er. Desverre er denne feil-representasjonen basisen for offisiell norsk rus-politikk. Alkohol er også selvsagt et narkotikum. Noen steder er også kaffe klassifisert som et narkotikum. Er da også en kopp kaffe et misbruk ? «Som totalist fryser jeg på ryggen hver gang jeg ser folk drikke alkohol.». Du fryser på ryggen… Read more »

Fra arkivet