Ukategorisert

Staten driver politisk reklame

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråtens alkoholkampanje er politisk reklame. Ikke for et spesielt parti, men for det politiske systemet som forsvarer dagens alkoholpolitikk.

Det er ennå ikke lov å formidle politisk reklame i Norge på TV. Det blir derfor et tankekors at staten går i front med å formidle et politisk budskap. For å sette det hele på spissen kan en påstå at Dagfinn Høybråten driver valgkamp finansiert av skattebetalerne.

Budskapet på den statlige kampanjen som ruller over TV-skjermene er et forsvar for dagens alkoholpolitikk. Kampanjen forsvarer begrenset adgang på alkohol og høye avgifter, helt i tråd med meningene til Høybråten og det politiske flertallet. Fremskrittspartiet sin reaksjon på at kampanjen er ulovlig er på sin plass.

I Liberalerens redaksjon mener vi dagens alkoholpolitikk er uheldig. Norge har en alkoholpolitikk som oppmuntrer til kriminelle handlinger som for eksempel smugling. I tillegg er det et stort spørsmålstegn på kostnadene som Høybråten bruker for å forsvare dagens avgiftsnivå. Helseøkonom Erik Nord er en av de som reagerer, i følge Dagsavisen.

Vi alle er en del av staten. Det betyr at politikerne og byråkrater skal være forsiktig med å fremme meninger på vegne av fellesskapet. I denne alkoholkampanjen snakker ikke statsråden på vegne av oss liberalister.

Tags:

Mest lest

Arrangementer