Ukategorisert

Ulovlig reklame på draktene

Det bør være en selvfølge at et hvert idrettslag får bestemme hvilken draktreklame som skal brukes. Så enkelt er det dessverre ikke i Norge.

Det er Stavanger Håndball som har fått brev fra Lotteritilsynet der tilsynet vurderer å politianmelde håndballklubben dersom klubben fortsetter med å ha reklame for spilleselskapet Ladbrokes. Ingen reagerer når Norsk Tipping markedsfører seg selv på drakter eller idrettsarrangement.

I følge hjemmesiden til Lotteritilsynet er det kjent at Stavanger Håndball har spilt kamper med denne reklamen. Det er i strid med lov om pengespill der det i § 2, tredje ledd, heter at det er «forbudt å innta i aviser og tidsskrifter, utlegge for offentligheten eller på annen måte sprer bekjentgjørelser om utenlandske tallspill og pengespill i forbindelse med idrettskonkurranser”.

Å spille med reklame for Ladbrokes bryter utvilsomt med paragrafen som Lotteritilsynet viser til. Istedenfor å vurdere sanksjoner mot håndballklubben bør Lotteritilsynet og Kulturdepartementet ta initiativ til å endre lovverket. Dagens regler innskrenker friheten til både idrettslagene og spilleselskapene. Det er også betydelig konkurransevridning hvis parallellen trekkes mot Norsk Tipping. Det er uforståelig at politikerne kan forsvare denne loven som i tillegg begrenser ytringsfriheten.

I fremtiden vil det bli umulig å forsvare slike særlover. I en verden der varer og tjenester flyter på tvers av landegrensene er det bakstreversk å ikke inkludere et fritt marked også her i landet. Regjeringen som styrer Norge i dag har ikke tatt dette innover seg.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer