Ukategorisert

NRK med spennende avstemning

NRK inviterer hele folket til å være med og kåre den vesentligste personen som har levd i Norge i perioden 1905-2005. Avstemningen skal være en del av neste års 100 års markering for selvstendige Norge.

I første omgang ber NRK om forslag til kandidater, der det er opp til den norske befolkning å nominere de personene de mener har gjort seg best fortjent til å kåres til den største norske personligheten. Ut fra dette skal deretter Store norske-komiteen plukke ut de 50 kandidatene som går videre i kåringen, i følge NRK.no.

Denne listen blir lagt ut på denne siden over nyttår. Så er det opp til deg å avgjøre hvem som går videre. For å hjelpe deg, skal Norgesglasset i NRK P1 lage radioinnslag om alle de 50 kandidatene, og det vil hele tiden komme nye artikler på nettstedet til NRK. Gjennom radioen kan en følge avstemningen i starten, men det hele avsluttet med et direktesendt fjernsynsprogram høsten 2005.

Denne kåringen kommer til å få bred dekning det neste året. Det skal bli spennende å se hva folk vektlegger når den vesentligste personen som har levd i Norge i perioden 1905-2005 skal kåres. Også Liberalerens redaksjon vurderer å sende inn et forslag. Har du gode tips, gi oss et hint.

denne siden kan du lese mer om kåringen. Her kan du nominere.

Mest lest

Arrangementer