Ukategorisert

Ikke en offentlig oppgave

Noen har allerede vedtatt prosjektet ”Hjem for en 50-lapp”. De som ennå ikke har gjort vedtaket diskuterer saken.

Flere fylker har innført ordningen der ungdommer ikke skal betaler mer enn 50 kroner for å komme seg hjem etter en fest med taxi eller buss. Prosjektet blir blant annet gjennomført for å få ned promillekjøringen blant ungdommen.

Den siste som behandlet denne saken var regionrådet for Buskerud, Telemark og Vestfold. De ga tilslutning til ordningen ”Trygt hjem for en 50-lapp”, skriver laagendalsposten

Etter det Liberaleren kjenner til ble denne ideen hentet fra Sogn og Fjordane. Også der kunne ungdommen etter fest ta drosje hjem og betale kun 50 kroner. Resten skulle betales av fylkeskommunen.

Ideen var dårlig når den ble lansert. Den ble ikke bedre når den ble gjennomført, og det er tragisk at flere fylker kommer etter med denne ordningen. Å frakte folk hjem er ikke en offentlig oppgave. Det hjelper ikke om det er natt til søndag. De som velger å gå ut må selv komme seg hjem for egen regning. Om de kjører drosje, buss, tog, trikk eller går er for oss klinkende likegyldig. Det offentlige bør ikke betale for helgetransporten.

Gang på gang har Liberaleren etterlyst at politikerne må sette grenser for politikken. I praksis betyr det en definisjon på hva politikerne skal ta seg av, og hvilken oppgaver som er et personlig ansvar. Å komme seg hjem på en lørdagskveld skal ikke være en oppgave for de folkevalgte. Det er sykt at et politisk flertall ikke er enig med oss i en slik oppgavefordeling.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer