Ukategorisert

James Bond skal bort fra registeret

Post- og teletilsynet har fattet vedtak om å påby mobilselskapene å registrere korrekt navn og adresse på personer som bruker kontantkort til mobilene. Det betyr i praksis at det skal bli umulig å ha kundenavn som James Bond, Rocky og Supermann.

Det må gjøres innen 1. februar. Selskapene må dermed gå gjennom kundelistene og fjerne navn som ”Donald Duck” og ”James Bond”, skriver Aftenposten.

Etter fristen skal det ikke lenger være mulig å fylle på kontantkort som ikke er ført opp med eierens navn og adresse, heter det i et brev fra Post- og teletilsynet til alle tilbyderne av telefontjenester i Norge. Dersom korrekt navn og adresse på nummeret ikke er ordnet innen 1. august neste år, krever Post- og teletilsynet at nummeret skal stenges for normal trafikk.

Målsetningen med endringen er å vite hvem som eier hver enkelt mobiltelefon. På den måten vil staten komme problemet med kriminelle handlinger, anonym sjikane og mobbing til livs. Nok en gang skal en stor grad registrering løse et samfunnsproblem, uten at skribenten vet hvor reelt og hvor stort dette problemet er.

Det vil fortsatt være mulig å ha hemmelig nummer. På den måten kan anonym kontakt oppnås. Fortsatt vil mange mobiltelefoner være registrert på bedrifter, selskap og organisasjoner. Det betyr at registreringsnavnet ikke nødvendigvis må være den reelle brukeren. Hvis det er problemer med mobiltelefoner i dag vil ikke disse problemene forsvinner selv om kravet om full registrering kommer.

Ingen må tro at Post- og teletilsynet på denne måten fjerner kriminalitet eller uønskede handlinger. Det er mulig tilsynet gjør det litt verre for de som lever på kanten av loven, men skurkene vil innrette seg på en annen måte. Det eneste tilsynet oppnår er at flere av oss må kvitte oss med tøffe kallenavn, som i dag brukes på mobiltelefonen.

Mest lest

Arrangementer