Ukategorisert

Unødvendig med båtførersertifikat

Hvis det innføres krav om båtførersertifikat kan dette sertifikatet sammenlignes med ”mopedlappen” eller ”scooterlappen”.

En gruppe Ap.-politikere legger torsdag fram et privat lovforslag om obligatorisk båtføreropplæring, skriver Aftenposten. Dessverre bar Kongelig Norsk Båtforbund snudd. De var tidligere imot et båtførersertifikat for fritidsbåter.

Det må være mulig å eie og kjøre en liten småbåt uten et eget båtførersertifikat. Det er plass på sjøen for de fleste uten formelle og strenge regler. Trafikken på land kan ikke sammenlignes med trafikken på sjøen. De få ulykkene som er i dag vil politikerne ikke bli kvitt selv om det kommer krav om et eget sertifikat for båtførerne.

Stortinget bør ikke slutte seg til forslaget som legges frem av Ap-politikerne. Sjøtrafikken bør ikke være gjennomregulert. Det vil i tillegg bli umulig å kontrollere båtførerne. Hvem skal gjøre jobben, hvordan skal den gjøres og hvem skal betale kostnaden dette medfører? Innføring av båtførersertifikatet er et dårlig forslag som det politiske flertallet ikke bør slutte seg til.

Mest lest

Arrangementer