Ukategorisert

Prisen for utvandring

Utenlandske statsborgere forlater Danmark i hopetall. De føler seg stigmatisert og sjenert av den offentlige debatt.

Mens USA kanskje er det mest attraktive landet å slå seg ned i, betaler andre land prisen for diskriminering, stigmatisering og en offentlig debatt preget av fordommer. Et aktuelt eksempel er Danmark, omtalt i en artikkel i dagens Aftenposten.

Danmark har siden Venstre og det konservative partiet (K) vant valget i 2001 ført en svært restriktiv innvandringspolitikk, som Liberaleren tidligere har kommentert.

Nå begynner prisen å bli klar. I tillegg til kjærlighetsflyktningene som bosetter seg og skatter til Sverige, men jobber i Danmark, rømmer utenlandske statsborgere landet. Det er de utdannede, som forstår hva som uttales i den offentlige innvandringsdebatten, som flykter. De som ikke kan språket, lever i lykkelig uvitenhet – i Danmark.

Høyt utdannede innvandrere fra den 3.verden (f.eks India) dropper nå land i Europa, og søker seg heller til USA og Canada. USA er for øvrig ”verdensrekordholder” i nobelpriser. Det sier kanskje noe om prisen europeiske land betaler ved å dyrke homogenitet og fordommer.

Mest lest

Arrangementer