Ukategorisert

Prisen for utvandring

Utenlandske statsborgere forlater Danmark i hopetall. De føler seg stigmatisert og sjenert av den offentlige debatt.

Mens USA kanskje er det mest attraktive landet å slå seg ned i, betaler andre land prisen for diskriminering, stigmatisering og en offentlig debatt preget av fordommer. Et aktuelt eksempel er Danmark, omtalt i en artikkel i dagens Aftenposten.

Danmark har siden Venstre og det konservative partiet (K) vant valget i 2001 ført en svært restriktiv innvandringspolitikk, som Liberaleren tidligere har kommentert.

Nå begynner prisen å bli klar. I tillegg til kjærlighetsflyktningene som bosetter seg og skatter til Sverige, men jobber i Danmark, rømmer utenlandske statsborgere landet. Det er de utdannede, som forstår hva som uttales i den offentlige innvandringsdebatten, som flykter. De som ikke kan språket, lever i lykkelig uvitenhet – i Danmark.

Høyt utdannede innvandrere fra den 3.verden (f.eks India) dropper nå land i Europa, og søker seg heller til USA og Canada. USA er for øvrig ”verdensrekordholder” i nobelpriser. Det sier kanskje noe om prisen europeiske land betaler ved å dyrke homogenitet og fordommer.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Audun Danielsen
Audun Danielsen
17 years ago

Det er hårreisende hvordan danske Venstre, som kaller seg et liberalt parti, kan være så strenge mot innvandrere. De har imidlertid vært smarte nok til å få gjennomslag for en regeltolkning som sier at vi som bor i Sverige og jobber i Danmark fortsatt må betale skatt til Danmark. Den danske staten har mao. en kortsiktig økonomisk gevinst av at folk flytter til Sverige, men de taper nok på det i det lange løp. Det er dessuten en mye triveligere kosmopolitisk stemning i Malmö enn i København. Den går danskene også glipp av!

Fra arkivet