Ukategorisert

Rekdal er gammeldags

Den sportslige ledelsen i Vålerenga bør ta et oppgjør med egne holdninger før en av spillerne står frem som homofil eller bifil. Det gir et dårlig signal at treneren står frem med lidelsen ”homofobi”.

Det skal også legges til at Kjetil Rekdal sier at han respekterer folk som har en slik legning og har ingen problemer med dem. Det er Natt & Dag som har intervjuet Vålerenga-treneren.

Rekdal er en bereist mann med mange år i utlandet som fotballspiller. Han har også bodd i Norges hovedstad i noen år. Han har opplevd det urbane liv. Det blir litt merkelig den innrømmelsen han kommer med, nemlig fra et diskotek i Belgia. Den godeste Rekdal ble satt helt ut da han så to gutter kysse hverandre på dette diskoteket. Visstnok den eneste erfaringen han har med homofile, i følge oppslaget. Skribenten tror Rekdal trenger flere homofile venner. Han har godt av å bli utfordret på fordommene sine.

Kjetil Rekdal og andre med ”homofobi” bør behandle homofile, lesbiske og bifile med den samme respekten som de behandler heterofile. Det er uforståelig at mennesker med en annen legning blir sett på som et ”utskudd”. Nå må den tiden snart være forbi!

VG har også en artikkel om treneren som visstnok skal lide av ”homofobi”.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Rochester
17 years ago

Ut i fra det Rekdal selv sier kan man vel ikke akkurat gaa ut i fra at han behandler eller vil behandle homofile annerledes enn heterofile? Han sier jo selv at han ikke har noe som helst erfaringsgrunnlag. Er det i det hele tatt galt at han foeler seg litt utilpass naar han for foerste gang ser to menn kysse? Er ikke dette en ganske naturlig reaksjon til noe man opplever for foerste gang? «Skribenten tror Rekdal trenger flere homofile venner.» – Hva i alle dager skal dette bety? Jeg har bl.a. en venn som er drag queen, jeg tror… Read more »

homsegutten
homsegutten
17 years ago

Jeg er enig med Liberaleren. En trener bør være tolerant og inkluderende. Kjetil R fremstår ikke som det. Han er ikke den verste treneren i Vålerenga. Det finnes flere med verre holdninger.

Jeg syns det er riktig av Liberaleren.no å fronte toleranse. Dette nettstedet fikk meg til å komme ut av skapet. Jeg har fått det bedre med meg selv og jeg spiller fortsatt fotball på oslos beste lag.

sandkassekaktus
sandkassekaktus
17 years ago

Såvidt jeg forsto saken, ønsket Rekdal faktisk å utfordre sine egne fordommer. Dette er meget posisivt, og noe helt annet enn de som har fordommer og ønsker å ‘låse seg fast’ i dem. At han reagere på noe han ikke er vant til, er muligens ikke det merkeligste. Jeg tror Liberaleren heller bør fokusere på/skrive om HVORFOR homofile har nøyaktig samme rettigheter som andre, istedenfor å finne mennesker med «dårlige holdninger», og i større eller mindre grad henge dem ut i artikler.

Rochester
17 years ago

Bønna; Jeg synes det er helt greit at dette er et tema det settes fokus paa i Liberaleren. Mitt problem er at man tar et intervju som faktisk, etter det jeg har lest gjennom andre kilder, stiller seg ganske noeytralt til hele spoersmaalet. I det hele tatt synes jeg ikke at paastanden Rekdal fremsetter om seg selv, det at han er homofob, staar godt overens med det andre han sier. Det jeg stiller meg tvilende til er hvorvidt en artikkel i Liberaleren som henvender seg til Rekdal som person uten aa ha videre kjennskap til hans foelelseliv er videre produktivt.… Read more »

Fra arkivet