Ukategorisert

Reaksjoner mot RBK

Likestillingsombudet reagerer på at Rosenborg nektet en kvinnelig journalist fra Kanal 24 adgang til garderoben etter en kamp i Tippeligaen. Ombudet ønsker ikke forskjellsbehandling mellom mannlige og kvinnelige journalister.

Det var i formiddag at likestillingsombud Kristin Mile ble intervjuet av NRK Alltid Nyheter.

Reaksjonene fra likestillingsombudet var forventet ettersom Rosenborg har gjort forskjell på kvinnelige og mannlige reportere på Lerkendal. Naturlig nok kvier Rosenborg seg for å slippe inn kvinnelige journalister i garderoben etter en kamp, men det er brudd på likestillingsloven, noe likestillingsombudet påpeker.

Liberaleren mener likevel at Rosenborg som eier i dette tilfellet må få bestemme hvem som skal få slippe inn i garderoben. Den friheten må klubben ha, selv om det strider mot likestillingsloven. Det er viktig å respektere eiendomsretten, noe likestillingsombudet ikke har tatt hensyn i denne saken.

RBK har fått noen uker på seg til å svare på kritikken. Tipset er at klubben legger seg flat, og legger pressekonferansene til andre plasser enn i garderoben slik at både mannlige og kvinnelige journalistene slipper til med sine spørsmål.

Liberaleren mener likestillingsloven bør oppheves. Saken fra Trondheim er et godt bevis på at lovverket står i veien for viktige prinsipper. For oss er eiendomsretten viktigst!

Tags:

Mest lest

Arrangementer