Ukategorisert

Medhaug er uskyldig

Prinsippet om uskyldighet til det motsatte er bevist må stå fast. Dette prinsippet må gjelde også for KrF-politikere.

KrFs tidligere nestleder Einar Steensnæs gjør det Valgerd Svarstad Haugland og andre partitopper ikke har gjort. Å erklære Jan Birger Medhaug uskyldig. Det er TV2 Nettavisen som har ”erklæringen” på trykk.

Jan Birger Medhaug er uskyldig. Han har ikke gjort noe galt, i følge straffeloven. Det poenget har Steensnæs sett, og endelig kom det en kommentar fra KrF-ledelsen som gikk i Medhaug sin retning. Det var på tide!

Liberaleren omtalte denne saken 22. juli 2003 i artikkelen Uskyldig til det motsatte er bevisst. Essensen i artikkelen er at KrF-ledelsen har hatt en for lett omgang med prinsippet alle bør sette høyt i en rettsstat.

En del av boken om Valgerd Svarstad Haugland som ble sluppet på markedet tidligere denne uken handlet om Medhaug-saken. Svarstad Haugland hadde gjort det mye enklere for seg selv om hun stod på prinsippet at det er norsk lov at du er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Det gjorde hun ikke, og det ble dessverre for hennes del hennes bane.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer