Ukategorisert

Kjøperne har vært dumme

Medlemmene, kjøperne og aksjeeierne i The 5 Percent Community har vært dumme. De som har gjort investeringer i selskapet har gjort dårlige investeringer. Dumheter kan ikke forbys gjennom lovverket slik enkelte politikere foreslår.

Liberaleren har tidligere tatt til ordet for å ikke forby såkalte pyramideselskap og spill. Et forbud vil gi et enorm svart marked med liten åpenhet. Ingen må tro at disse selskapene forsvinner dersom det kommer et forbud. Både markedsføringen og pengestrømmen forblir svart med et forbud.

Det er konkursen i The 5 Percent Community som dominerer media for tiden. Kanskje ikke så rart ettersom 70 000 nordmenn har investert sparepengene sine i dette selskapet. Det er altfor tidlig å si at selskapets ledelse har brutt loven. Konkursen kan ha kommet fordi de har vært ekstremt dårlig til å forvalte selskapets penger. Det må være lov å være dårlig. Det må være lov å gjøre en dårlig jobb, selv om det ikke bør skje.

Liberaleren tror på frihet. Vi ønsker at folk skal få bestemme hva de skal bruke egne penger til. Hva folk helt frivillig gjør med egne penger bør være en privatsak. Hvis noen vil satse penger på The 5 Percent Community eller andre virksomheter må det tillates. Et ytterligere lovforbud slik Trond Helleland, Høyre, foreslår reduserer folks frihet til å bruke egne penger slik de vil. I tillegg tas det svarte markedet til uante dimensjoner med ytterligere reguleringer.

Det er trassig at mange har tapt mye penger på The 5 Percent Community. Vi må likevel anta at de aller fleste har investert i selskapet helt frivillig. Mange har vært dumme, men dumheter kan ikke forbys.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer