Ukategorisert

Drakamp innad i regjeringen

I regjeringen er spørsmålene kontroversielle. Sannsynligvis vinner Høyre og Venstre den interne drakampen i Samarbeidsregjeringen, og forhåpentligvis blir det et solid flertall for politisk reklame i TV.

I demokratifinansieringsutvalgets innstilling slår blant annet Kristelig Folkepartis generalsekretær Inger Helene Venaas fast på at det ikke bør være mulig for politiske parti å reklamere på TV for å skaffe seg velgere, melder NRK.

Dermed vil KrF fortsatt opprettholde den svært urettferdige forskjellsbehandlingen mellom ulike medier. Partiene kan altså drive reklame for sitt budskap i aviser, nettsteder og radiokanaler, men vil ikke få lov til å kjøpe sendetid i TV. Det er pussig at noen forsvarer så ulike konkurransevilkår. Det ville ha vært mer konsekvent å forby politisk annonsering, uten at vi anbefaler dette.

For Liberaleren er dette spørsmålet ikke kontroversielt. Det er et spørsmål om ytringsfrihet og det er et spørsmål om like konkurransevilkår mellom aviser, radiostasjoner og fjernsynskanaler.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer