Ukategorisert

Har spist min siste T-bone-stek

Nye EU-forskrifter slår fast at denne typen kjøtt er farlig fordi det kan spre kugalskap. Gilde Norsk Kjøtt kommer til å følge de nye reglene til tross for at Norge ikke blir regnet som et risikoland for kugalskap.

Dermed blir det mye vanskeligere for oss som liker T-bone-stek å få tak råvarene til den gode middagen. Fortsatt vil det være mulig å oppdrive slik kjøtt, men det vil skje gjennom nye leverandører, på det svarte markedet eller i utlandet, land utenom EU, i eventuelle ferier.

Nok en gang bruker Norge og land vi sammenligner oss med forbudet som virkemiddel mot et problem. Nok en gang er det forbrukerne som taper på strengere regler. Skribenten er ikke for å spre kugalskap, men syns forbudet er unødvendig. Direktør Knut Framstad, er i følge P4 enig med skribenten.

Endringene fører til økonomiske kostnader for produsentene. Avfallet må fjernes og mindre kjøtt kan videreforedles. Nok et problem for oss som ønsker et større mangfold i kjøttbransjen.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Mæhlum
Lars Mæhlum
17 years ago

Det virker jo ganske rart at de ike heller skjerper kontrollen av denne typen kjøtt.
Forbud er en uting.

Bjørn Inge Sjødin
Bjørn Inge Sjødin
17 years ago

For å ikke snakke om åssen dyrene blir behandlet som maskiner for menneskehetens luksus fråtsing.
Blir veganer!

Snorre
Snorre
17 years ago

Hva, veganer? Og utsette plantene for alt det stresset og all den smerten? Nei, det blir bare for hjerterått og inhumant.

Lars Mæhlum
Lars Mæhlum
17 years ago

En veganer er bare en som fornekter sin egen natur. Du ble født som rovdyr, og hva er egentlig galt med det?
Som libertarianer burde du forstå prinsippet bak den sterkestes rett. Men at det burde være strengere regler rundt behandling av dyr er jeg helt enig i.

Bjørn Inge Sjødin
Bjørn Inge Sjødin
17 years ago

En ting er å følge sin natur. Har du jakta dyrene selv, så har det vært en ting.
Men å avle opp dyr i fangenskap med ett mål-mat er ikke mye naturlig.
Og hva med melk da, hvor i all verden er det naturlig??
Denne liberalismen angående levende vesner er jeg helt uenig i. Den fører til masse lidelse, for både dyr og mennesker. Og ikke minst mange sykdommer som sars, kugalskap, fugleinfluensa osv.

Anonym
Anonym
17 years ago

For meg er prinsippet bak «survival of the fittest» viktig, men jeg er heller ikke 100% komfortabel med USA eller Kina’s kultur- jeg mener rett og slett de jobber for mye! Jeg synes også Ayn Rands filosofi er ganske kynisk. Men jeg er fullt tilhenger av kapitalisme, høre-anarki og total frihet. Jeg mener at sosial hjelp skal være privat drevet, filantropi. Og jeg mener at det er viktig å hjelpe andre- men det må skje på frivillig basis, og ta formen «hjelp til selvhjelp» basert på individuell vurdering. I de tilfellene der en person er så utviklingshemmet at han eller… Read more »

Fra arkivet