Ukategorisert

Har spist min siste T-bone-stek

Nye EU-forskrifter slår fast at denne typen kjøtt er farlig fordi det kan spre kugalskap. Gilde Norsk Kjøtt kommer til å følge de nye reglene til tross for at Norge ikke blir regnet som et risikoland for kugalskap.

Dermed blir det mye vanskeligere for oss som liker T-bone-stek å få tak råvarene til den gode middagen. Fortsatt vil det være mulig å oppdrive slik kjøtt, men det vil skje gjennom nye leverandører, på det svarte markedet eller i utlandet, land utenom EU, i eventuelle ferier.

Nok en gang bruker Norge og land vi sammenligner oss med forbudet som virkemiddel mot et problem. Nok en gang er det forbrukerne som taper på strengere regler. Skribenten er ikke for å spre kugalskap, men syns forbudet er unødvendig. Direktør Knut Framstad, er i følge P4 enig med skribenten.

Endringene fører til økonomiske kostnader for produsentene. Avfallet må fjernes og mindre kjøtt kan videreforedles. Nok et problem for oss som ønsker et større mangfold i kjøttbransjen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer