Ukategorisert

Vil regulere aggressiv markedsføring

Det er omtrent ikke grenser for hva politikerne ønsker å regulere. Neste skritt kan bli å regulere markedsføringen av forbrukerlån.

Politikerne er bekymret for husholdningenes gjeld som er høyere enn på ti år. Justiskomiteen på Stortinget ber derfor regjeringen om å fremme forslag til lovendringer som styrker kontrollen av markedsføringen av såkalt usikret kreditt, melder P4.

Et lån er en privat og frivillig avtale mellom ”banken” og lånetaker. Både lånegiver og lånetaker har et ansvar for å sørge for sikker finansiering slik at gjelden kan tilbakebetales. Er ”banken” i tvil om kundens finansielle situasjon bør ikke lånet innvilges. Dette er en selvskreven regel for alle som opererer i dette markedet.

Lånegivere som tilbyr forbrukslån må selvfølgelig kunne markedsføre disse slik Rimi markedsfører sine gode tilbud på Coca Cola. Reguleringer av markedsføringen begrenser bankenes frihet, og vil være et overtramp mot ytringsfriheten. Lån skal være et samspill mellom lånetaker og lånegiver. Politikerne bør holde fingrene av fattet. Reguleringer på dette området begrenser friheten og ansvaret enhver lånegiver og lånetaker bør ha for sine handlinger.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.