Ukategorisert

Helsvart for Blå

Blå er et av de viktigste konsertstedene i Norge, og har over 400 konserter i året. Stedet er blitt kjent internasjonalt, og det vil være trist om driften må avvikles. Likevel er det ingen offentlig oppgave å berge Blå.

Alle jazzinteresserte vet hva Blå er. Plassen har stått bak mange uforglemmelige arrangement opp igjennom årene. Nå har ledelsen sendt ut permisjonsvarsel til de ansatte, og det kan gå mot stenging 1. mars.

Det jobbes nå mot å finne en god løsning for at Blå skal kunne leve videre også i fremtiden. Dette er en prosess ledelsen er godt i gang med. Ett av tiltakene er å trekke til seg folk som har sterk tilknytning til Blå, og som kan bidra økonomisk til å bedre situasjonen til bedriften. Et initiativ som bør roses.

Liberaleren advarer likevel politikerne om å berge denne plassen med skattefinansierte penger. Offentlig sektor skal ikke være med i næringsaktivitet. Denne liberale regelen bør gjelde selv om vi snakker om en kulturinstitusjon. Blir Blå berget, bør den berges gjennom privat initiativ og privat finansiering.

Tags:

Mest lest

Arrangementer