Ukategorisert

Julegave til Mehmet

Sju år gamle Mehmet Yildiz får julegaven han drømte om; unntak fra bioteknologiloven. Dermed er det klar for behandlingen som kan berge guttens liv.

Det har tatt sin tid for Mehmet. 2. mars skrev Liberaleren om denne gutten, i en artikkel med overskriften Dagfinn er en morder. Denne saken kunne ha vært et eksempel på hvordan gammeldags formynderi dreper mennesker.

Mehmet lider av den arvelige blodsykdommen thalassemi, og kan kanskje bli frisk hvis han får benmarg fra en lillebror eller lillesøster. For å få til det, kreves en form for kunstig befruktning som ikke er tillatt etter dagens bioteknologilov. Nå er det altså klart at det skal gjøres unntak fra bioteknologiloven i Mehmets sak. Beslutningen er tatt av nemnda som et stortingsflertall bestående av Ap, SV og Frp opprettet for vurdere klager på bidrag til behandling i utlandet, skriver TV2 Nettavisen.

Familien har fortsatt en lang vei å gå, men denne saken er endelig kommet på rett kjør. Liberaleren gratulerer familien og ønsker lykke til. For alle som har tenkt på Mehmet Yildiz var dette en fin ”julegave”.

Mest lest

Arrangementer