Ukategorisert

Viser omsorg på julekvelden

De fleste av Liberalerens lesere kjenner henne ikke. Skribenten vet hvem hun er, men det er omtrent alt. Det er ei fascinerende dame jeg gjerne skulle ha blitt mer kjent med.

Det er mange som viser stor omsorg for sine medmennesker. Ofte er vi lite flink til å trekke frem de positive sakene der folk bruker sin frihet for å hjelpe andre. Denne artikkelen trekker frem ei spesiell dame, men mange andre kunne ha blitt nevnt. Det vises stor omsorg. Det er hyggelig å registrere at folk bruker egen frihet og ressurser for å hjelpe andre.

Dama skribenten tenker på heter Eldrid. I mange har hun tatt initiativ til arrangementet ”Åpen julekveld”. Der inviteres alle som har lyst til å feire julekvelden i et stort fellesskap til en sosial sammenkomst med mat, drikke og gange rundt juletreet. Eldrid og hennes medhjelpere ”ofrer” julekvelden med familien for en kveld sammen med folk som ikke har det så godt i det daglige. Eller som ellers ville ha vært alene på julekvelden.

Tidligere i dag hørte skribenten en radioreklame der Eldrid snakket til de som ofte føler julekvelden som en tung kveld. Hun inviterte til fest, og mest sannsynlig vil mange melde seg på arrangementet. Det er ventet en plass mellom 30-40 påmeldte.

Slikt initiativ fortjener ros. De som gir mye av seg selv helt frivillig fortjener honnør. Det viser at det finnes privat omsorg, og at staten og kommunene ikke trenger å være pådrivere for et hjertevarmt engasjement.

Liberaleren ønsker Eldrid og andre som spiller på hennes banehalvdel en riktig god førjulstid. Det er deilig å registrere at det fortsatt finnes privat initiativ i omsorgen for medmennesker.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
TMV
TMV
17 years ago

Veldig hyggelig initiativ! All ros til Eldrid! Tror ikke vi vil se en lignende kommentar på http://www.stemdlf.no med det første dog.

Runar Karlsson
Runar Karlsson
17 years ago

Nei, dette blir nok for altruistisk for dem. Veldig bra initiativ av Eldrid! Den ekte hjertevarmen ligger i det personlige engasjementet.

Fra arkivet

 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.