Ukategorisert

Sa nei til homofil kandidat

Det er synd at Fremskrittspartiet ikke ser på mennesker med et åpent sinn og vurderer det enkelte mennesket ut fra deres kvaliteter og ikke ut fra legningen. Stortingsrepresentant André Kvakkestads homofile legning var hovedgrunnen til at han ikke ble renominert på listen til Akershus FrP.

Det er VG som kan skriver at Kvakkestads homofile legning ble brukt mot hans kandidatur for en ny periode på Stortinget.

Få ville ha reagert dersom en slik kampanje ble kjørt mot en kandidat i for eksempel Kristelig Folkeparti. I Fremskrittspartiet blir det annerledes fordi partiet opp igjennom historien har frontet liberale saker. Å vrake en homofil kandidat på grunn av legningen og ikke på grunn av kvalifikasjoner er alt annet enn liberalt.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tom Vestvik
Tom Vestvik
17 years ago

Legning eller ei …

Hva med smak og behag?

Tolererer Frps holdning, men ser ikke logikken.

Sindre Pal
Sindre Pal
17 years ago

«Dette vrøvlet om krav om toleranse ender jo bare
opp i å møte seg selv i døren når motkravet er
toleranse for de som ikke tolererer homofilt
griseri.»

Det stilles krav om toleranse fordi homofili er noe som verken vedrører eller påvirker de som ikke tåler det. De homofile fordømmer ikke våre krav om å være hetrofile.

Sindre Pal
Sindre Pal
17 years ago

«Dette vrøvlet om krav om toleranse ender jo bare
opp i å møte seg selv i døren når motkravet er
toleranse for de som ikke tolererer homofilt
griseri.»

Det stilles krav om toleranse mot de homofile, fordi homofili er noe som verken vedrører eller påvirker de som ikke tåler det. De homofile fordømmer ikke våre krav om å leve ut vår hetrofili.

gammelkjenning
gammelkjenning
16 years ago

Ganske interessant påstand fra chris joy dette, personen som forfekter retten til å bestemme over seg selv så til de grader. Når man er homofil så kan man jo se på dette som et valg enkelte har tatt, og om man ikke tolerer dette, ja så gjør vel man seg samtidig skyldig i å ikke akseptere retten til å eie seg selv, eller hva? Hvor er logikken chris joy, endrer du den etterhvert som du argumenterer eller?

Anonym
Anonym
16 years ago

Chris Joy: hvis du mener at homofili er «grieseri» så kan det bety at du har et uforløst og lite avslappet forhold til din egen og andres seksualitet, du kan kanskje ha glede av å jobbe med å bli mere åben. Det er ikke din sak å dømme hva andre velger å gjøre på soverommet. Du har friheten til å gjøre det, men den vil i stor grad være basert på fordommer. For eksempel kan du mene at swinging eller bondage er skittent, hva deg personlig og dine eventuelle partnere angår, det er akseptabelt. Men å mene at det er… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

Men hva er skittent og rent? Selve terminologien din er absolutistisk og dømmende. Noe som er skittent for deg, kan være rent for andre. Derfor er det ikke skittent villkårlig hvilket subjekt det angår.

Bruken av «skittent» i denne sammenhengen stammer dessuten fra religiøse tradisjoner og trangsynthet som følge av det. Det kommer an på verdiene og virkelighetsoppfatningen til den personen det angår om ting oppfattes som skittent eller ikke. Å si at andre gjør noe som er skittent, blir derfor din personlige tolkning av det de gjør, men reflekterer ikke nødvendigvis deres eller andres virkelighet.

Fra arkivet