Ukategorisert

Jul med Holstad

Det er mennesker som har rusproblemer, bostedsløse og folk som av ulike grunner ikke feirer jul sammen med familien sin, som er gjester rundt Henning Holstad bord julehelgen. I år er det 35. gang Holstad byr opp til julefeiring.

Henning Holstad er primus motor bak Alternativ Jul som arrangeres for 35. gang i år. 13.500 gjester deltatt på Alternativ Jul. 4.500 har overnattet i julehelgen, og 8.000 frivillige har tilberedt og servert over 100.000 måltider. Dette er rett og slett imponerende. Det er rørende at Henning Holstad og hans medhjelpere bruker sin frihet til et slikt arrangement. Liberaleren vil ønske gjengen bak Alternativ Jul en riktig god jul, og lykke til med årets arrangement.

Du kan lese mer denne julefeiringen i Vårt Land.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ralf Viggum
Ralf Viggum
17 years ago

Jeg fatter ikke hva som er så bra med tilbud som er med på å konkurrere ut private aktører som ønsker å tjene penger i dette markedet.I mine villeste fantasier klarer jeg ikke å
finne gode argumenter for at næringslivet og privatpersoner skal spandere gratis julefeiring til befolkningen.
Alle private aktører bør reagere fordi Alternativ Jul, slik de i dag drives, river vekk næringsgrunnlaget for alle som prøver å få et levebrød av å selge julemat, julegaver og julepynt. Dagens ordning med gratisfeiring betalt av næringslivet og privatpersoner bør avvikles.

Anonym
Anonym
17 years ago

Jeg synes det er greit at Henning gjør dette. I USA er filantropi (det tradisjonelle ordet for hjelpearbeide, som er å foretrekke av liberalister) meget utbredt, fordi staten ikke tar seg av dette slik som i norge. Amerikansk filantropi utmerker seg i sin effektivitet, siden den er privat drevet. Selsagt bør all filantropi være typen hjelp-til-selvhjelp, untatt i tilfeller der en person er permanent svakerestillt, eller.. Vel, eller, når det er jul, for eksempel!

Fra arkivet