Ukategorisert

AUF fortsetter som før

Si at du er for gratis buss og skolebøker og gi en 10-er. Så vips er du medlem i AUF.

Jeg fant overskriften Føler seg lurt inn i AUF og ble ikke overrasket. De politiske ungdomsorganisasjonene har enorme økonomiske incentiver til å maksimere antall medlemmer.

I Oslo får en politisk ungdomsorganisasjon omtrent 700 kr pr medlem under 25 år, de må riktignok betale minst 50 kr i medlemskontingent. 100 ektra medlemmer utgjør således 70 000 kr ekstra i kassa. Mye penger for ungdom rundt 20 år. Er det rart at de jukser, hensikten helliger midlene.

Et selvsagt problem er selvsagt at pengene kommer fra skattebetalerne. Et annet er imidlertid at den offentlige støtten stimulerer til en juksekultur. Ærlighet varer ikke lengst. Eller bare spør Jens Stoltenberg, Torbjørn Jagland eller Trond Giske? De er alle tidligere juksere, uten at det har hatt konsekvenser. For syns skyld, juks gjelder ikke bare AP-politikere.

Hvem tror du får best rykte på seg innad i en ungdomsorganisasjon, den som verver 5 reelle medlemmer eller den som fyller opp fylkesorganisasjonen med 300 nye medlemmer? Enkelt å svare på, ikke sant? Politikk stimulerer ikke ærlighet, noe man alltid bør huske på når man vil overlate et problem til politikere. Du legger ikke fremtiden i de gode hender, men i hender som er skitne til langt oppover de spisse albuene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer