Ukategorisert

AUF fortsetter som før

Si at du er for gratis buss og skolebøker og gi en 10-er. Så vips er du medlem i AUF.

Jeg fant overskriften Føler seg lurt inn i AUF og ble ikke overrasket. De politiske ungdomsorganisasjonene har enorme økonomiske incentiver til å maksimere antall medlemmer.

I Oslo får en politisk ungdomsorganisasjon omtrent 700 kr pr medlem under 25 år, de må riktignok betale minst 50 kr i medlemskontingent. 100 ektra medlemmer utgjør således 70 000 kr ekstra i kassa. Mye penger for ungdom rundt 20 år. Er det rart at de jukser, hensikten helliger midlene.

Et selvsagt problem er selvsagt at pengene kommer fra skattebetalerne. Et annet er imidlertid at den offentlige støtten stimulerer til en juksekultur. Ærlighet varer ikke lengst. Eller bare spør Jens Stoltenberg, Torbjørn Jagland eller Trond Giske? De er alle tidligere juksere, uten at det har hatt konsekvenser. For syns skyld, juks gjelder ikke bare AP-politikere.

Hvem tror du får best rykte på seg innad i en ungdomsorganisasjon, den som verver 5 reelle medlemmer eller den som fyller opp fylkesorganisasjonen med 300 nye medlemmer? Enkelt å svare på, ikke sant? Politikk stimulerer ikke ærlighet, noe man alltid bør huske på når man vil overlate et problem til politikere. Du legger ikke fremtiden i de gode hender, men i hender som er skitne til langt oppover de spisse albuene.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Snorre
Snorre
17 years ago

Så de har iallfall skjerpet seg litt? Mener å huske at AUF fikk bot fordi de ikke krevde 50 kr av osloerne. Ellers gikk vel støtten over fra å være medlemsbasert til moderpartis representasjonsmengde i Storthinget, etter fadesen med de oppblåste medlemstallene? Det er iallfall noe.

Anonym
Anonym
17 years ago

Elevorganisasjonen praktiserer massemedlemskap: hele skoler blir medlem, og de oppnevner seg selv til talerør for alle elevene uten å spørre. De har veldig venstreradikale meninger. De har kontor i samme lokale som Operasjon Dagsverk, en annen venstreradikal massebevegelse som er såpass politisk at den bør fjernes fra norsk skole.

Ingar
Ingar
17 years ago

>Ellers gikk vel støtten over fra å være >medlemsbasert til moderpartis >representasjonsmengde i Storthinget, etter >fadesen med de oppblåste medlemstallene? Det er >iallfall noe.

Det er ikke en god ting at støtten ble endret. Det førte til at AUF som hadde jukset fikk mer støtte (ca en mill), mens Unge Venstre som ikke hadde jukset mistet mye støtte (ca en mill det óg).

Ingar
Ingar
17 years ago

Det er ikke en god ting at støtten ble endret. Det førte til at AUF som hadde jukset fikk mer støtte (ca en mill), mens Unge Venstre som ikke hadde jukset mistet mye støtte (ca en mill det óg).

Pål Magne Ånestad
17 years ago

Jeg er enig i dette som sies om Elevorganisasjonen og vil påpeke at jeg som student faktisk får følgende valg på UiS:
1: Vær medlem i StOr og behold studieplassen din. StOr representerer ikke mine meninger og heller kraftig mot venstresida.
2: Meld deg ut av StOr, men dette vil da inkludere at du mister din studieplass.

Frihet og mangfold? Jada, mange nyanser av rødt.

Fra arkivet