Ukategorisert

Vanlig svindel

Det er en merkelig sak i Nettavisen i dag. Et selskap kan bli bøtelagt for sexvitser.

Firmaet Telcom Norway har sendt folk uønskede sexvitser og deretter fakturert dem. Forbrukerombudet truer med å bøtelegge firmaet dersom de ikke får de ønskede garantier.

Liberaleren mener Forbrukerombudet er en vits. Det finnes et navn på det å sende kunder et produkt de ikke har bestilt, fulgt av regning: Svindel! Dette er ikke bare virksomhet i strid med markedsføringsloven, det er kriminell virksomhet.

Folk plages med uønskede telefoner, smser og e-mail. Dette har utviklet seg til en pest og en plage for mange mennesker. Når man oppdager en del av dette som åpenbart er langt over i svindelens rekker, burde man benyttet anledningen.

Nei, man gir derimot en advarsel om endring. Jaha! Og hvem tror at dette påvirker de som har tjent gode penger på lyssky virksomhet? Deres forretningsmoral er sannsynligvis fraværende fra før. Så det de har fått – sammen med alle andre med samme moral – er en bekreftelse på at det er greit å drive med svindel. Det gir bare en advarsel.

Det er jo bare å starte et nytt firma og gjenta suksessen…

En mer korrekt reaksjon burde vært en svær bot/politianmeldelse – både til firmaet og direkte på de personene som har utførfsvindelen.

Mest lest

Arrangementer