Ukategorisert

Mindre oppmerksomhet enn ventet

Skribenten er paa ferie i Thailand. Ferien gaar som planlagt til tross for katastrofen som rammet landet i romjulen.

Det har vaert noen dagers landesorg i Thailand, uten at vi som turister merket mye til den. Bar – og restaurantlivet gaar som vanlig med de fordeler og ulemper det gir. Ferien er tradisjon tro meget bra, til tross for Tsunami-katastrofen 2. juledag.

Phuket-omraadet ble hardt rammet, noe hele turistnaeringen merker. Samou har faatt en opptur. Derfor er det ikke alle som beklager ulykken saa kraftig som en kan faa inntrykk av i media. Noen har tapt, mens andre vinner.

Det er langt mer prat om Tsunami-katastrofen blant utlendingene enn blant thaierne. Av en eller annen merkelig grunn tar de lettere paa katastrofer enn det vi fra vesten gjoer. En ligende hendelse i Norge ville ha satt landet paa hode. Det har ikke skjedd her i Thailand.

Livet gaar som det skal. Som turister er vi glade for nettopp det!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
17 years ago

Nok et bevis på at menneskeheten er som en plante. Får den revet av en arm, gror den allikevel videre og glemmer smerten etter en liten stund.

Haakon
Haakon
17 years ago

Det er grunn til å dvele litt ved denne katastrofen og betraktninger rundt verdiene som åpenbares i forhold til den. Ut ifra det som av bidragsyterene ovenfor fremlegger, så kan man forstå det dithen at det desverre har gått menneskeliv tapt, men at det er stort håp for gevinst for andre deler av områdets verdiskaping. ‘Den enes død er den andres brød’ er en synonym beskrivelse som her brukes for å forklare at økonomisk vekst oppstår i noen geografiske deler av et område i katastrofesituasjoner. For den delen som her er berørt betyr det liv eller død. Dette er eksistensielle… Read more »

Fra arkivet