Ukategorisert

Krohn Devold må gå!

I dag slippes nyheten om at forsvaret har brukt ca 1 milliard kr for mye i 2004. Dette bør få konsekvenser, men vil neppe få de konsekvenser det fortjener.

La oss se for oss en privat bedrift som plutselig bruker 1 milliard for mye. Hva skjer? Den går sannsynligvis konkurs. Dette vil ikke skje med forsvaret, dessverre. Statlige virksomheter er beskyttet mot å gå under dersom de vanstyrer seg selv. I mange tilfeller får de tvert imot mer penger som en følge av sløsing.

Det er heller ikke slik at noen konkrete mennesker som på noen som helst måte er involvert i driften må bære kostnadene ved overskridelser. I en privat bedrift vil dette vippes over på eierne i en eller annen form. Det har konsekvenser for aksjeeierne hvis de kjøper aksjer i en bedrift uten styring. Slikt er et bra korrektiv som bidrar til å fjerne penger fra dårlig virksomhet.

1 milliard kroner. Det er tusen millioner. Det er omkring 500 kr pr skattebetaler. Det er snakk om ufattelig mye penger. At man bruker så mye mer penger enn beregnet, vitner om manglende regnskapskontroll. Ifølge artikkelen i Nettavisen friskmeldte Krohn Devold nærmest økonomien til forsvaret.

Kristin Krohn Devold bør gå på grunn av saken. Noen burde i tillegg ta frem den store øksen og kutte hoder i forsvaret også. Her ligger enorme mengder inkompetanse.

Mest lest

Arrangementer