Ukategorisert

Krohn Devold må gå!

I dag slippes nyheten om at forsvaret har brukt ca 1 milliard kr for mye i 2004. Dette bør få konsekvenser, men vil neppe få de konsekvenser det fortjener.

La oss se for oss en privat bedrift som plutselig bruker 1 milliard for mye. Hva skjer? Den går sannsynligvis konkurs. Dette vil ikke skje med forsvaret, dessverre. Statlige virksomheter er beskyttet mot å gå under dersom de vanstyrer seg selv. I mange tilfeller får de tvert imot mer penger som en følge av sløsing.

Det er heller ikke slik at noen konkrete mennesker som på noen som helst måte er involvert i driften må bære kostnadene ved overskridelser. I en privat bedrift vil dette vippes over på eierne i en eller annen form. Det har konsekvenser for aksjeeierne hvis de kjøper aksjer i en bedrift uten styring. Slikt er et bra korrektiv som bidrar til å fjerne penger fra dårlig virksomhet.

1 milliard kroner. Det er tusen millioner. Det er omkring 500 kr pr skattebetaler. Det er snakk om ufattelig mye penger. At man bruker så mye mer penger enn beregnet, vitner om manglende regnskapskontroll. Ifølge artikkelen i Nettavisen friskmeldte Krohn Devold nærmest økonomien til forsvaret.

Kristin Krohn Devold bør gå på grunn av saken. Noen burde i tillegg ta frem den store øksen og kutte hoder i forsvaret også. Her ligger enorme mengder inkompetanse.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.