Ukategorisert

Nasjonale prøver – virkemidler overfor boikott?

Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland er ute og syter igjen. Lærerstandens øverste tillitsvalgte sier Clemet ikke kan tilsidesette Opplæringsloven, og true med nedsatt ordenskarakter til de elever som boikotter nasjonale prøver.

I flere aviser i dag mener Hjetland at Clemet straffer ”engasjerte elever” når hun truer med nedsatt karakter i orden og oppførsel. Men er det slik Hjetlands medlemmer opptrer overfor elever som bryter beskjeder og instrukser de får i undervisningen? En klapp på skulderen og merkelappen ”engasjert elev”? Da er det ikke rart det er disiplinproblemer i skolen.

Man kan ikke se bort fra at Hjetland har rett i at Clemets uttalelser er brudd på Opplæringsloven. Vi har da et annet forslag enn å true med nedsatt ordenskarakter. Jeg innrømmer at forslaget er lite konstruktivt; manglende besvarelser fra alle elever som boikotter telles med i den enkelte klasse/skoles endelige resultat. Jo flere elever som boikotter, jo dårligere resultat får skolen. Da kan kanskje også Hjetlands medlemmer forstå at å benevne obstruksjon og sabotasje som ”engasjement” er et kraftig bomskudd.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer