Ukategorisert

Seier for Thaksin

Alle utlendinger som investerer penger i Thailand fikk i ettermiddag en trist nyhet. Thailands statsminister Thaksin Shinawatra erklærte seier for sitt parti, Thai Rak Thai, i valget som ble gjennomfoert soendag.

I vesten blir ofte Thaksin Shinawatra regnet som et kapitalistsvin. Han har utrolig med penger, og regnes som god for milliarder av norske kroner. Hadde den paastanden vaert rett skulle ogsaa skribenten ha feiret valgseieren. Gode kapitalister vil vi alltid ha, men de maa forsvare markedskreftene. Det gjoer ikke Thaksin.

Blant de nordiske som driver butikk i Thailand blir Thaksin regnet som en nasjonalist. Han er imot eiendomsretten, vil ha ut utlendinger, aksepterer ikke avtalefriheten og vil regulere mye av det som i dag blir regnet som ganske fritt.

Både opposisjonen og menneskerettsgrupper har uttrykt bekymring for det de mener er Thaksins autoritaere og egenmektige styre. Det er sjeldent den Thailandske kongen kommer med kritikk mot politikerne, men slik kritikk har Thaksin Shinawatra faatt. Det maa presiseres at kongen staar svaert sterkt i dette landet.

Opposisjonen har klaget over utbredt kjoep av stemmer i de soerlige delene av landet der opposisjonspartiet står sterkt. For en nordmann har det vaert uvanlig aa oppleve en slik valgkamp. Det finnes liberalister som har solgt sine stemmer, men ikke i den skala som thailandske velgere opplever. Mange reagerer paa handelen av stemmer, selv om skribenten ikke tar det saa tungt.

I kveld blir det gravoel sammen med nordmenn som har satset penger i Thailand. For 10 aar siden var det god butikk. Thaksin har den siste perioden gjort det verre for utlendingene. Bedre blir det ikke de neste fire aarene, og det beklager den liberalistiske skribenten.

Mottoet Thailand for thaiere er like daarlig som mottoet Norge for nordmenn!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer