Ukategorisert

Så søtt!

Regjeringen plager for tiden sine små hoder med sukkerinnholdet i brus. Utredninger er på gang.

I Aftenposten kan vi lese at Brus kan bli dyrere. Et regjeringoppnevnt utvalg skal utrede om avgiften på drikkevarer skal knyttes opp mot sukkerinnholdet.

Geir Wæhler Gustavsen ved Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning har beregnet at storforbrukere vil redusere forbruket med 44% hviis prisen øker med 27%. Til den forskningen skulle Liberaleren ønske vi kunne ha en slik yd som de har på radioen i forbindelse med spørreprogram. En slik «Nå trekker vi ned doen»-lyd. Er det rart at folk tror på planøkonomi og femårsplaner når de tror at man kan finberegne folks drikkevaner på den måten?

Det er selvsgt sannsynlig at forbruket vil synke med høyere pris. Liberaleren vil imidlertid heve en pekefinger mot de som hever en pekefinger og vil bestemme hvor mye sukker folk skal få drikke. Bør ikke folk få lov til å ta ansvar for sin egen helse?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer