Ukategorisert

Skremmende lavt nivå

Dagens artikkel skrives svært sent siden jeg har vært på jobb uten internett hele dagen. Der stod som vanlig radioen på hele dagen.

Changemaker demonstrerte mot norske militære styrker utenlands. De stilte med 15 mennesker utenfor Stortinget. Det var nok til å få stort oppslag på nyhetene i landets største radiokanal. Er det flere enn meg som kanskje ikke synes disse 15 menneskene var så svært viktige? Skjedde det ikke noe viktigere enn et drøyt dusin 17-åringer som står ute i kulden med et budskap som ikke er særlig originalt?

Den var den første delen av dagens mediekritikk. Den andre er enda mer bitende.

Jeg hørte ikke denne nyhetene en gang. Den ble tvert imot gjentatt hver time. Hele dagen. NRK sin radio (og de andre kanalene er ikke særlig bedre, noe som vel bør nevnes for syns skyld) klarer ikke å produsere nyhetssendinger. Det de produserer og sender er reprisesendinger.

Nyhetssendinger er i kongeriket Norge redusert til annenrangs reprise. Jeg lurer stadig på hva det skyldes, det er et stort mysterium. Det koster bare et par tiere å intervjue nye mennesker på telefon, så det kan ikke skyldes kostnader. Det koster bare litt lesing og skriving å skaffe til veie nye innfallsvinkler, så det kan ikke skyldes tidspress.

Kanskje er det bare inkompetanse og intellektuell latskap? Det jeg vet er at dersom en eller annen annenrangs forsker kommer med en eller annen form for forklaring i en eller annen form for rapport, så vil jeg få høre det hele dagen på radioen, uten motforestillinger og kritiske innfallsvinkler…

Tags:

Mest lest

Arrangementer