Ukategorisert

Terje Lidwin til minne

Det var med sorg at jeg mottok budskapet om at Terje Lidwin var gått bort da jeg kom hjem fra jobb i dag. Terje var en engasjert og aktiv liberalist.

Et av de første minnene om Terje var fra et kurs hos Oslo FrP i 1993. Jeg husker spesielt at Frode Gjesdal lurte på hvem den mannen var og omtalte han som svært oppegående. Etterhvert ble jeg og Terje bedre kjent. Vi meldte oss ut av FrP samtidig og ble begge aktive i FRIdemokratene.

Terje flyttet på det tidspunktet til Vestfold og ble aktiv i fylkeslaget der. Jeg husker spesielt en morsom tur nedover til Tønsberg rett før fristen for innsamling av underskrifter gikk ut for å stille liste ved valget i 1995. Jan Fredrik Råknes, Sindre Duedahl, Trine Nordby Lunde, Arne Lidwin og jeg reiste nedover for å hjelpe til med innspurten. Vi ble mottatt av en engasjert, positiv og aktiv Terje. Vi lyktes selvsagt med underskriftene.

Terje var opptatt av å spre det liberalistiske budskapet innenfor partipolitiske rammer. Han var derfor av de som ble mest skuffet da FRIdemokratene høsten 1995 bestemte seg for å ikke bli et politisk parti. Våre organisatoriske veier skilte lag etter det, og siden den gang har vi hatt lite kontakt. Terje var svært aktiv blant de liberalistene som meldte seg inn i Det Liberale Folkepartiet i 1996 og overtok partiet og gjorde det liberalistisk. De siste årene har Terje imidlertid ikke deltatt aktivt i partipolitisk arbeid.

I kveld går mine tanker til familien til Terje og da spesielt til hans bror Arne. Fred over Terje Lidwins minne. RIP

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inge Simon Thorbjørnsen
Inge Simon Thorbjørnsen
17 years ago

En trist melding å få. MIne kondolasjoner til Arne og den øvrige familie.

Bernt Rostad
Bernt Rostad
17 years ago

Dette var virkelig sjokkerende nyheter!

Med Terje har et fint menneske, en dyktig og svært kunnskapsrik politisk aktivist, gått bort. Han var alltid sentral der ting skjedde og en kilde til aktivitet og handling. Jeg har mange gode minner fra tiden vi hadde sammen i DLF, fra de tidligste møtene i 1996 til krisemøtene i forbindelse med kaffekopp-saken. Takk for mange fine år, Terje!

Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse overfor Arne, som har mistet en kjær bror, og lille Oda, som har mistet sin far.

Hvil i fred, Terje.

Oda-Karine Lidwin
Oda-Karine Lidwin
9 years ago

tusen takk for deres omsorg, han var en god arbeidsmann og den beste faren jeg kunne hat! -datter oda

Fra arkivet