Ukategorisert

Et spillegalt folk?

Nordmenn svir av over 100 millioner kroner på lovlige pengespill hver dag. Det vil si 40 milliarder i året. Noen reagerer på innsatsen. Liberaleren syns det er helt greit at folk får bruke egne penger slik de vil.

I følge TV2 Nyhetene er Norge på spilletoppen i Europa og på tredjeplass i verden.

Skribenten tror mange setter penger på spill på grunn av spenningen. Det er spennende å vente på lottotrekningen, tippekupongen eller oddskampene. Det er også mange som finner spenning i utbetalingsautomatene.

Drømmen om rask rikdom lever sikkert hos mange, men de som spiller på oddsen eller på automatene vet at millionene ikke ruller inn helt av seg selv, slik mange såkalte eksperter antyder. Drømmen om millioner er ikke hovedgrunnen til folks spillevaner.

For en liberalist er det viktig at folk får bruke egne penger slik de vil. Betyr det økt innsats på spill er det en prioritering folk må få frihete til å gjøre, uten å bli kalt for spillegale av psykiatere og andre som vil stramme inn dagens regelverk. Norge har vært liberale på spill. Det bør vi være stolte av, og videreutvikle slik at friheten for næringsaktører og forbrukere ivaretas.

Tags:

Mest lest

Arrangementer