Ukategorisert

Håp for norsk/utenlandske par

En Venstre-politiker i Verdal har kanskje funnet løsningen for par der den ene er utlending. Han vil innføre begrepet “kjærlighetsvisum”.

Som vi skrev om her på Liberaleren igår, er det vanskelig for par der den ene er utlending fra land utenfor EØS-området å få turistvisum til Norge. UDI forlanger at intensjonen om ekteskap skal være krystallklar – uttrykt i en konkret ekteskapsdato.

Er du f.eks katolikk og vet at du ikke kan skille deg igjen, kvier du deg kanskje for å kaste deg hodestups inn i et et ekteskap kun for å få visum til kalde Norge.

5000 ekteskap inngås i Norge hvert år der den ene parten er utlending, 2000 av disse er fra land utenfor EØS-området. Efterhvert opplever mange par hvilke konsekvenser UDIs praksis får. Også deres omgivelser berøres av dette. Slik for eksempel familien til Øystein Schetne opplever.

Venstres lokallagsleder i Verdal har kanskje funnet løsningen. Motivet til Lars Gunnar Marken er åpenbart: “Nei til stivbente regler – ja til kjærlighet uten landegrenser. Dette er ideen bak Venstre-leder Lars Gunnar Markens forslag om et eget kjæreste-visum som trolig havner på partiets valgprogram til høsten.”

Ifølge avisen Verdalingen har forslaget “gode sjanser for å bli med i partiets valgprogram til det kommende stortingsvalget. Og målet er å kjempe mot et regelverk som gjør det vanskelig for nordmenn med utenlandske kjærester å leve sammen i Norge.”

Liberaleren liker forslaget, og håper at Venstres landsmøte i mars vedtar ideen om et “kjærlighetsvisum”. I samme slengen oppforder vi partier som er tilhengere av åpenhet, mangfold (og kanskje globalisering); Høyre, SV, og KrF om å vedta samme forslag. Hvis dagens regjering fortsetter efter valget, med samme mulighet som idag til å få flertall med SV – kan kanskje forslaget også bli norsk lov.

Oppfordringen er herved gitt.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Gunnar Marken
Lars Gunnar Marken
15 years ago

Jeg må få takke for omtalen og deres interesse. Jeg er smigret!!

Pleym Christensen
Pleym Christensen
15 years ago

Som du ser har vi skrevet inngående om temaet tidligere. Liberaleren er opptatt av kjærlighet, åpne grenser – og at hvert menneske har rett til å finne sin egen vei til lykken.

Jeg skulle bidratt med fokus på forslaget ditt, hadde jeg vært på landsmøtet selv.

Lykke til!