Ukategorisert

18-åringer bør kunne kjøpe sprit

I prinsippet kan en 18-åring være med på å innvilge bevillinger for øl, vin og brennevin i kommunestyret. Den samme 18-åringen er likevel for ung til selv å drikke sprit. Dette er ulogisk!

Unge Høyre vil avskaffe 20-årsgrensen for kjøp av brennevin. Ungdomspartiet vil ha inn 18-årsgrensen på spritkjøp i partiprogrammet, et program Høyre skal vedta på sitt landsmøte i mai.

Liberaleren støtter Unge Høyre sitt krav. Det er helt absurd at18-åringer kan bli sendt i krigen eller bli valgt inn på Stortinget, men nektet å kjøpe en Black Russian på puben fordi det er 20-års grense på sprit i Norge.

Kjøp av alkohol bør følge myndighetsalderen!

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
ost
ost
17 years ago

Enig…mye vondt og vanskelig i verden. Get over it!

dasfg
dasfg
17 years ago

Helt ulogisk at man skal kunne sitte i kommunestyret når man ikke kan drikke. Man bør være litt børsten skal man holde ut slike møter. Alderen for å sitte i kommunestyret må heves til 20 år!

dolosus
dolosus
17 years ago

En ting er å fatte en beslutning om hvor grensen for kjøp av brennevin bør gå. En annen ting blir å innta så høy prosent alkohol i en alder hvor utviklingen ikke er ferdig enda. Grensen bør være der den er.

Anonym
Anonym
17 years ago

Men dolosus da… Jeg hadde forstått poenget ditt bedre dersom det dreide seg om 14-åringer, men 18 åringer har faktisk en lever som er ferdig utviklet. Dog er det meningen at man ikke skal tåle nesten noe som helst alkohol på 18-års dagen, fordi det først er da at man har lov til å begynne å drikke i det hele tatt. Men hvor mange tror du det er som ikke har alkoholdebutt før 18-års-dagen sin? Ikke mange… At de som debuterer tidligere gjør det ulovlig har ikke mye med saken å gjøre, de fleste drikker i 16-års-alderen, poenget mitt er… Read more »

Anonym
Anonym
17 years ago

Jeg mener vi ikke trenger aldersgrense. Barna får ta ansvaret selv.

Rocky
15 years ago

jada la barna drekke jeg er 17 og kjøper sprit uansett. syntes man kunne drekke som 16 åring jeg. de fleste er utvokste da!

Rambo
Rambo
15 years ago

som medlem av «FPU» er jeg helt enig at det bør være 18 års grense på Brennevin.. er man voksen så er man vosken.. ;D

Henrik
10 years ago

Ingen har skrevet noe på noen år!

Fra arkivet