Ukategorisert

Internasjonalt press hjalp

Amerikansk høyesterett gjorde det tirsdag ulovlig å henrette forbrytere under 18 år.

De fem dommerne som stemte for å forby dødsstraff for mindreårige, la vekt på at det internasjonale samfunnet har vært kritiske til at USA har henrettet ungdom under 18 år. En riktig glad melding for oss som er i mot dødsstraff.

Med 5 mot 4 stemmer omgjorde retten dommen for 72 dødsdømte som var under 18 da de ble drapsmenn. Samtidig blir det forbudt å kreve dødsstraff for mindreårige i fremtidige rettssaker, skriver VG.

Dermed skiller USA lag med land vi tar avstand fra i slike saker. Det er godt å vite at USA ikke lengre er på linje med Iran, Saudi Arabia, Pakistan, Nigeria, Kongo og Kina når det gjelder å henrette forbrytere under 18 år.

Det finnes liberalister som er for dødsstraff. Likevel er det bred enighet om at barn og ungdom ikke bør få en slik straffereaksjon. Liberaleren er glad for vedtaket i amerikansk høyesterett. Vi er fortsatt motstandere av dødsstraff. Vedtaket i høyesterett er et riktig steg på veien for å få avviklet denne sanksjonsformen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer