Ukategorisert

Det ordnet seg, heldigvis!

Irina Usanova stod fredag i en strøm av gledestårer, blomster og gratulasjoner: Utlendingsdirektoratet har omgjort sitt vedtak. Nå er de kommet fram til at Usanova har en spesiell tilknytning til Norge, slik at hun omfattes av et unntak i loven. Dermed brukte byråkratene litt skjønn, og det ordnet seg for Irina Usanova.

21. desember skrev Liberaleren en artikkel med tittelen Regler er regler. Bakgrunnen for frustrasjonen var at Usanovas norske mann omkom i en drukningsulykke i januar 2004. Da hadde Irina og mannen vært i gift i bare tre måneder, og etter reglene er det for kort tid til at hun hadde krav på å bli i landet. Dermed gikk det mot utkastelse, en utkastelse vi i lag med mange andre reagerte på.

Fredag formiddag ble det heldigvis en gledelig løsning på saken. I følge NRK Finnmark fikk advokat Jonar Rushfeldt brev fra UDI og kunne ringe Irina med de gode nyhetene.

For Irina Usanova var julen nesten helt til påske. Hurra!

Mest lest

Arrangementer