Ukategorisert

KrF-sabotasje mot egen regjering

KrF-leder Dagfinn Høybråten uttrykker forståelse for lokale partifeller som går mot etableringer av private skoler efter den nye friskoleloven. Og velsigner dermed sabotasje mot egen regjering.

Vi har tidligere gratulert regjeringen med å få vedtatt friskoleloven, og omtalt hårreisende argumenter i lokale debatter om å si ja eller nei til etablering av private skoler efter den nye loven. Vi visste ikke at det skulle bli verre. Men det blir det.

I dagens Aftenposten går sosial- og arbeidsminister og KrF-leder Dagfinn Høybråten ut og velsigner sine lokale partifeller som stemmer nei til at privatskoler skal få etablere seg – selv om de fyller vilkårene til godkjennelse i henhold til den nye friskoleloven. Hva skal man si til slikt?

Det er mest nærliggende å kalle det sabotasje mot politikken til egen regjering. Vi skulle ikke bli veldig overrasket om raseriet hersker i Høyres hus og i statsråd Clemets departement. Og et slikt sinne er fullt forståelig. Hva ville KrF-medlemmer av regjeringen sagt hvis Høyres partileder bedrev tilsvarende sabotasje? Det ville sannsynligvis blitt truet med samlet KrF-utmarsj fra regjeringen.

Det hadde vært mer ærlig om KrF hadde tatt oppgjøret internt i regjeringen på forhånd. Satt en grense for hva man kunne godta på dette området. Kanskje måtte Høyre bøye seg. Og kunne drevet nok en valgkamp på skolepolitikk. Istedet stemmer KrF for en lov de senere motarbeider. Slik oppførsel er uakseptabel.

KrF har vist at de er imot konkurranse mellom offentlige og private skoler, og mellom offentlige skoler. KrF som parti er med andre ord ingenting å regne med for å etablere en mer liberal skolepolitikk. Heller ikke hvis man ønsker å bruke konkurranse som virkemiddel for å få offentlig sektor til å yte bedre. Vi ber Liberalerens leser merke seg dette -hvis noen av våre lesere (mot formodning) hadde tenkt å stemme på KrF ved høstens valg.

Det bør bli et opphetet internoppgjør i regjeringen. For man kan da ikke bedrive slik sabotasje uten at det får følger? Spesielt ikke i et valgår. Hvis regjeringspartiene ikke henger sammen vil de snart henge hver for seg.

Mest lest

Arrangementer