Ukategorisert

Telenor bryter personopplysningsloven

På Telenors automatiske kundeservice ligger informasjonen om abonnentene tilgjengelig for alle. Det er bare å taste inn telefonnummeret til den du vil vite noe om. Telenor har ikke ivaretatt personvernet til sine kunder.

Det var NRK som kom med denne nyheten i dag.

Telenor lover heldigvis å passordbeskytte denne tjenesten slik at informasjonen ikke ligger tilgjengelig for alle og enhver. Denne beskyttelsen skulle ha vært satt inn for lenge siden. Det er kritikkverdig å ikke ivareta personvernet.

Det er helt sikkert en hårfinbalansegang å være kundeverdig og ivareta kundenes sikkerhet. Telenors kundeservice har vært svært enkel å bruke for de aller fleste. Det har vært lett å få informasjon om eget abonnement. Likevel bør ikke brukevennligheten være så høy at personopplysningsloven brytes. Heldigvis ble tjenestens ulemper avslørt, og Telenor var raskt ute med løfter om forbedring av tjenesten.

Mest lest

Arrangementer