Magasin

Dere har aldri hatt det så bra!

I går kom nye økonomiske nøkkeltall som viser at Norge går så det suser. Kan Foss, Solberg, Høybråten og Sponheim vinne valget med budskapet ”Dere har aldri hatt det så bra!”?


Det klarte en britisk statsminister. Men det er lenge siden. I dag er populismen som råder, både til høyre, venstre og i sentrum. Når hele opposisjonen utmerker (?) seg med å fri til misnøyen er det lite håp om å få til en konstruktiv debatt om en langsiktig kurs. Det er fristende å bruke forskjellene mellom fiskerne fra Møre og fiskerne fra Nord-Norge som bilde på hva Norge kan være tjent med:

Når fiskeren fra Nord-Norge kommer hjem med lotten, går han på café og kjøper wienerbrød. Fiskeren fra Møre betaler sine regninger, investerer noe og setter resten på bok. Hvem av dem har det morsomst i øyeblikket – og hvem slipper ”hangover” dagen efter?

Slik kan også forskjellen mellom de to regjeringsalternativene ved høstens valg uttrykkes. Vil du at vi alle skal ta en heidundrende fest i dag, og gå tilbake til slitet i morgen? Da stemmer du på Jens, Kristin, Åslaug og Carl Ivar. Da vet du også at du får hodepine i morgen…

Mest lest

Arrangementer