Ukategorisert

Kvarme ble utnevnt

I dag utnevnte regjeringen Ole Christian Kvarme til ny biskop i Oslo. Denne utnevnelsen beklager vi. Kvarme har sterk støtte i kirken, men han er ikke inkluderende og er motstander av homofilt samboerskap.

Hadde vi ikke hatt en statskirke skulle kirken ha fått styrt denne prosessen uten politisk innblanding. Når staten og kirken går hånd i hånd er det regjeringen som utnevner biskoper. Det betyr politikk i hver eneste utnevnelse.

Ole Christian Kvarme er svært konservativ. Han er på kollisjonskurs på flere felt i forhold til det arbeidet Gunnar Stålsett har gjort i Oslo. Med Kvarme vil vi få en ny homokamp i kirken, en kamp Oslo bør ha spilt ferdig for lenge siden.

Det er kjent at mange av regjeringsmedlemmene ikke støtter Ole Christian Kvarme. Likevel fikk Kristelig Folkeparti viljen sin i denne saken. Kjell Magne Bondevik argumenterer med at utnevnelsen vil være å følge kirkens votum, et votum som er svært omstridt ettersom vi har en statskirke som bør være inkluderende. Høyre og Venstre skulle ha overkjørt KrF i denne saken, koste hva det koste vil.

Liberaleren beklager at Ole Christian Kvarme ble utnevnt som biskop i dag!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vampus
16 years ago

Jeg synes det er helt utmerket at Kvarme er utnevnt. Kirken har da aldri vært inkluderende, så hvorfor skal biskopene representere noe annet enn det kirken er?

Vis kristendommen med sitt ekte ansikt og skill kirke og stat. Det kan da ikke være politikeres oppgave å velge hvem som skal være ledere innenfor kristen mytologi?

http://vampus.blogspot.com/

Ole Bjørndal
Ole Bjørndal
16 years ago

Enig med vampus.Kirken bør ikke være innenfor statens område(selvfølgelig) og hvem som er biskop er heller ikke en statlig oppgave å avgjøre. Personlig er jeg lei av religiøse som tilpasser sin tro til den tiden de lever i. Det er bedre å slutte å tro enn å være så forbannet inkonsekvent hele tiden. Stålsett var en typisk kristensosialist som i tillegg var senterpartimann.Finnes det noe verre? Kvarme står for de verdier bibelen forfekter.La kirken ha de standpunktene de vil ha, dette går på ytringsfrihet, la bare oss andre slippe å betale for det. Tenk bare hvis en fjott som Einar… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

Gunnar Stålsett er jo en raddis SV-mann av dimensjoner, som maser om materialisme og medmenneskelighet, palestina etc. Jeg er glad han forsvinner. Men selvsagt ikke fornøyd med Kvarme, heller. Det vi trenger er en homofil høyremann!

Fra arkivet

 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!