Ukategorisert

Ny valgkamp uten TV-reklame

Årets valgkamp vil gå av stabelen uten politisk TV-reklame. Derfor får radiostasjoner, aviser, internettsider, og magasiner fortsatt konkurransefortrinn i forhold til fjernsynet.

Det er flertall for betalte politiske ytringer på TV. Regjeringen og Fremskrittspartiet burde ha sørget for at fjernsynet fikk like konkurransevilkår som andre aktører i bransjen. Det har de ikke klart. Rett og slett fordi kulturministeren har avgjort at det ikke blir tid til å behandle forslaget.

Denne saken har rullet lenge. Høringsfristen var 7. mars. Det er kritikkverdig at det politiske systemet bruker så lang tid på å fatte et vedtak. Denne saken skulle ha sett sluttstreken for lenge siden. Det ville ha sikret likere konkurransevilkår og mer ytringsfrihet. Det er beklagelig at systemet kjører i ”slow motion”.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ronny
16 years ago

Hva med reklameforbud også i aviser o.l. Politiske ytringer bør være minst mulig avhengig av lommeboka.

Fra arkivet