Ukategorisert

Vil ha en hvit Idol-vinner

Den nynazistiske gruppa Vigrid vil ha en hvit vinner i årets Idol. De ber folk om å ikke stemme på deltakere som har en flerkulturell bakgrunn.

Nå vil oppfordringen fra Vigrid ha lite å si. Kun noen få utskudd vil følge oppfordringen. Heldigvis har denne gruppen relativ liten oppslutning, og sånn bør det forbli også i fremtiden. Menneskesynset til organisasjonen Vigrid er under enhver kritikk. De forfekter rasisme, noe en hver liberalist tar avstand fra.

Håpet er at vinneren av Idol vinner på grunn av det han eller hun gjør, ikke på grunn av utsende, religion eller kulturell bakgrunn. Håpet er at vinneren er god å synge og er god på scenen. Det er likegyldig om personen har en flerkulturell bakgrunn, slik som Vigrid frykter.

Utspillet til Vigrid er rensprikket rasisme. Deltakerne skal stemmes ut, ikke på grunn av hva de gjør, men hvordan de ser ut. Klarere eksempler på rasisme er det vanskelig å finne.

Liberaleren er ikke av den oppfatning at utspillet bør være ulovlig. Vi forsvarer ytringsfriheten, også for organisasjoner som Vigrid. Vi er dypt uenig, men de bør ha rett til å hevde sine meninger, selv om disse meningene er fullstendig tåpelige.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pål Magne Ånestad
17 years ago

Snart burde man da få en advarsel på alle skolebøker, lik den man ser på røykpakkene: «Dumhet kan føre til kreft», «Å tro at et menneske er mindre verd på grunn av hudfarge, tro eller seksuell legning kan føre til alvorlige sosiale lidelser», «Ved å være dum er du en konstant plage for dine omgivelser», «Dumhet kan medføre medlemsskap i Vigrid» etc.

Fra arkivet