Ukategorisert

Bør få jobbe lengre

Utspillet om at politifolk, yrkesbefal, sykepleiere og lokomotivførere skal få jobbe lengre ønskes velkommen. Det er bra at regjeringen vil at folk skal få jobbe lengre i yrker som har en lavere aldersgrense i forhold til vanlig pensjonsalder.

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten, vil ta kontakt med partene i arbeidslivet for å få dette til, melder NRK.

Ingen bør tvinges til å gå av med tidlig pensjonsalder, selvsagt gjennom et samspill med bedriften en jobber i. Denne tommelfingerregelen bør gjelde for både privat og offentlig virksomheter. Avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver bør bestemme pensjonsalderen. Det er uhørt å ha et felles regelverk for alle. Individuell behandling på dette området burde ha vært gjennomført for lenge siden.

Mest lest

Arrangementer